FORUM CVECARA
Август 22, 2014, 06:54:38 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:
 
Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Predjela, prilozi, salate...  (Pročitano 26599 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
bobana
administrator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Bar
Poruke: 2523



« poslato: Октобар 08, 2010, 06:27:31 »

 #ruckic#
Sačuvana

sladzana
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Obrenovac
Poruke: 1084



« Odgovor #1 poslato: Октобар 08, 2010, 08:47:08 »

 evo jedna na brzinu za pocetak..........

                            STRAZBURSKA  SALATA

 umutiti 6 kom jaja penasto,pa dodati zacinske trave po zelji ,posoliti pobiberiti i ispeci omlet na buteru. Izvaditi omlet na foliju pa na njega poredjati listove sunke( 5 do 6 tanko isecenih) uviti kao rolat,umotati u foliju i ostaviti u frizider da se ohladi Za to vreme izrezati glavicu zelene salate na vece rezance,2 veze rotkvica na tanje kolutove i 1 svezi krastavac takodje na kolutove.U casu jogurta dodati praziluk iseckan takodje na tanke kolutove,3 do4 kasike pavlake,2 kasike sirceta,2kasike senfa,biber i so sve dobro izmesati i sipati preko zelene salate i promesati. Iz frizidera izvaditi omlet iseci ga na kolutove i poredjati preko salate.

 sad lepo #ruckic#
Sačuvana


Nerro
Urednik cvećar
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 906


Beograd


« Odgovor #2 poslato: Октобар 09, 2010, 04:33:55 »





SLANE OBLANDE:

600gr ajvara
250gr sunke
200gr majoneza
250gr margarina
1 sirko
1 pakovanje oblandi

Nacin pripreme: penasto umutiti margarin. Dodati sitno iseckanu sunku, ajvar, majonez i sirko Sve dobro umutiti i filovati oblandu.

Kroketi od kajgane

5 jaja, 1 glavica crnog luka,1 kasika vegete, persunov list, 4 zemicke(stari hleb),1,5 dl mleka,biber, prezla,ulje. Pomesati mleko, 1 jaje i vegetu. U to namocite zemicke. Na ulju isprziti crni luk,dodajte preostala cetiri jaja i ispecite kajganu. Pomesajte kajganu sa zemickama, dodajte persun i b
iber, oblikujte loptice uvaljajte u prezlu i przite u vrelom ulju.

Rolat od palente

300 gr palente, 300 trapista, 150 gr sunke, pecenice ili necega,50 gr putera,so biber. Skuvati palentu, dodati puter i biber, rasiriti po podmazanoj foliji da bude kora, po tome sloziti tanko secen sir, a zatim sunku. urolati i ostaviti da se stegne u frizideru na par sati.
Sačuvana


Nerro
Urednik cvećar
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 906


Beograd


« Odgovor #3 poslato: Октобар 10, 2010, 04:32:15 »

Salata od kiselog kupusa

kupus salata sa kiselim jabukama, orasima i malo suvog grozdja. mozete dodati i par kapi limuna.
znaci izrenda se kupus, izrenda se jabuka, pomesa se sa suvim grozdjem i orsaima (mlevenim)


Kupus salata

1 manja glavica kupusa
3-4 šargarepe
200 praške šunke
2 dl pavlake
100 gr majoneze
1 struk praziluka
so,biber i limunov sok
Izrendaj kupus,šargarepu,praziluk sitno iseckati,praška šunka na sitne kockice,posoliti,pobiberiti,preliti limunovim sokom,dodati pavlaku i majonezu.


ŠTAJERSKA SALATA



1.kg karfiola
1.kg paprika (malo zute,malo crvene ,malo zelene)
1.kg kupusa
1/2 kg crnog luka
1.kg mrkve
Karfiol isitniti,papriku isjeci na tanke stapice,tako i mrkvu,kupus i luk.Kada sve to isjeckate,ona izmijesajte.
marinada :
1.litar hladne vode
400.g ulja
200 grama jabukovog sirceta za salatu
3 cena bijelog luka
2 kasike secera
2-3 kasike soli
1/2 iscjedjenog limuna
Sve ovo sa staubmikserom izmiksati i staviti i preliti preko salate. To sve dobro izmjesati,staviti u dublju posudu.
Sačuvana


sladzana
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Obrenovac
Poruke: 1084



« Odgovor #4 poslato: Октобар 13, 2010, 11:03:26 »

korpice od kora za pitu

 

iseci kore na kvadrate malo vece odmodle za pecenje proje.Kore premazati uljem kiselom vodom i redjati u kalup jednu preko druge,3=4 kvadrata ali naizmenicno da vire vrhovi da biste dobili izgled korpice.Sadkorpice napuniti filom kao za picu:sunka,kecap,pecurke i narendan kackavalj i malo origana.Pecite pola sata u rerni na 200stepeni.
Sačuvana


sladzana
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Obrenovac
Poruke: 1084



« Odgovor #5 poslato: Октобар 13, 2010, 11:11:40 »

Sačuvana


sladzana
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Obrenovac
Poruke: 1084



« Odgovor #6 poslato: Октобар 14, 2010, 08:56:28 »

ROLAT OD SPANACA

-150ml mleka
-150gr margarina
-100gr brasna
-400gr spanaca
-5 jaja
-malo soli

fil:
-250gr sremskog sira
-1 pavlaka
-150gr iseckane sunke
-2-3 iseckane obarene sargarepe

U serpu staviti mleko i margarin da provri,malo posoliti pa kad provri dodati spanac k oji je prethodno sitno iseckan ,malo prokuvati pa dodati brasno i sve dobro uprziti.Kad se ohladi dodati 5 jaja umucenih i sve dobro izmesati.Peci u cetvrtastom plehu oblozenim papirom za pecenje 30 min na 250 stepeni .Kad je peceno uvijte ga u vlaznu krpu i ostavite da se ohladi.
fil: umutite pavlaku i sir pa dodajte sec.sunku i sargarepu i time premazite rolat,uvijte u foliju i ostavite u frozideru.

Zanimljiva ideja


Sačuvana


sladzana
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Obrenovac
Poruke: 1084



« Odgovor #7 poslato: Октобар 14, 2010, 09:09:36 »

ROLAT OD PECENIH PAPRIKA

-150gr margarina
-150gr brasna
-150ml mleka  
-malo soli
-5 jaja
fil:
   -ociscena pecena paprika crvena
   - 1 pavlaka
   -250gr sremskog sira
   -stisnjena sunka isecena na tanke listove

prokuvati mleko i margarin dodati brasno i malo soli i kad se ohladi umucena jaja.Ispeci zaviti u valznu krpu.Kad se kora ohladi premazati je tankim sloem pavlake i sira pa poredjati paprike koje se preseku na jednu stranu da se dobije nesto kao snicla,preko opet sloj sira i pavlake pa listovii sunke i ostatak sira.Uviti u foliju i u frizider
                                                                                    
Sačuvana


sladzana
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Obrenovac
Poruke: 1084



« Odgovor #8 poslato: Октобар 14, 2010, 09:12:31 »

                      BELI ROLAT

-testo za koru isto kao i kod prethodnog rolata

fil: 1 pavlaka,200gr sremskog sira ,150gr naseckane sunke,nekoliko naseckanih kiselih krastavcica i malo persuna.
Sačuvana


valjevka
administrator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Valjevo
Poruke: 4464


Valjevo


« Odgovor #9 poslato: Октобар 14, 2010, 10:24:05 »

Patkice na jezeru

Sastojci:
6 jaja,100 gr Feta sira, 100 gr margarina

Priprema:
Obariti 6 jaja. Oljuštiti, preseći jaje na jedan santimetar od vrha, pa od tog isečenog dela, izrezati kapicu, a žumanca pažljivo izvaditi. Dno jajeta izravnati.
Umutiti 100 gr Feta sira, 100 gr margarina i 6 kuvanih žumanaca izvadjenih iz jaja.
Puniti jaja tom masom, kašičicom do vrha, a zatim rukom formirati loptice koje postaviti na vrh jajeta. Preko loptica staviti kapicu od belanaca. Oči napraviti od zrna bibera a usta od šargarepe. Jezero: 6 dl vode, 13 kašičica želatina, plava i zelena prehrambena boja, zagrejati ali da ne proključa. Sipati u modlu željenog oblika, ostaviti da se stegne i aranžirati po želji.

autor recepta: marina
http://www.gastronomija.info/index.php?sta=recept&poc=90&no=3632&ime=Patkice%20na%20jezeru


Sačuvana


Daniella
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 1500


Beograd


« Odgovor #10 poslato: Октобар 15, 2010, 11:09:05 »

Ima bas lepih ideja. Nemam sada u kompu recepte od belog rolata sa makom, pa cu ga staviti drugi put (kao i slike hrane koju smo pravile (moja mama,svekrva i ja) za deciji rodjendan. Sad vam dajem ove recepte (koje verovatno vec svi znate). Ali ovo su varijacije na temu (npr. neko stavlja mleko u proju, a neko ne).

ПРОЈА

   4 јаја, 2-3 кришке сира, 1-2 кашике кајмака, 1 кашичица маргарина, око 100 гр уља, прашак за пециво, 12 кашика кукурузног брашна, 3-4 кашике белог брашна. Масу разредити киселом водом, да не буде ни ретка ни превише густа. Подмазати плех машћу, па сипати хладну воду и вишак воде просути. Сипати смесу. Пећи на 220 степени 5-10 мин., па смањити на 200 степени.

ШПАНСКА ПИТА



Потребно:

-   4 јаја,
-   16 кашика брашна,
-   1 прашак за пециво,
-   100 гр шунке (или паризера),
-   1 паприка (кисела),
-   2 краставца (кисела),
-   1 кисело млеко
-   ½ чаше (од киселог млека) уља.

Све помешати и пећи

Evo ja ti upadam u post da bi bilo ovde pored tvog recepta....Ja u sve ovo stavljam i 100 grama sitno seckane slanine daje bolji ukus i toliko  pravog sira a umesto kiselog pavlaku...- valjevka.

САЛАТА ОД СУСАМА

   300гр сусама пропржити на тефлону (без уља на благој ватри, кратко). Сусам додати у 300гр швапског или сремског крем сира. Смеси додати 200гр сецкане шунке и мало павлаке и мало мајонеза.
Sačuvana


Milos
moderator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 2473


zemlja Dembelija


« Odgovor #11 poslato: Октобар 15, 2010, 03:44:43 »

Ovako tetka Nada pravi slanu tortu oko koje se svi otimaju  #ahaha#

Slana torta

3 jaja
3 kasike pavlake
3 kasike brasna

Napraviti tako 3 kore. U svaku koru dodati malo praska za pecivo

Fil: u fil staviti pavlaku, majonez i podeliti na dva dela.
U jedan deo staviti parizer, sunku ili bilo sta slicno.
U drugi deo staviti kornisone.
Uzeti prvu koru namaziti prvim filom, odozgo staviti drugu koru i namazati drugim filom i na kraju staviti trecu koru. Onda premazati tortu sa pavlakom i majonezom i preko toga narendati kackavalj
Sačuvana


valjevka
administrator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Valjevo
Poruke: 4464


Valjevo


« Odgovor #12 poslato: Октобар 19, 2010, 12:52:05 »

Ovo je jedan od mojih omiljenih rolata za predjelo brzo se pravi i jos bolje je ako prenoci u frizideru i sutradan se ispece.....Desavalo mi se da bude rolat jako debeo pa ja kore podelim na dva dela i napravim dva rolata zavisi koliko ima kora u pakovanju.....

Pizza Rolat
   :kisic:


Sastojci za 6 osobe
0.50 kg   kora za pite i gibanice
po želji   origana
250 g   šunkarice
2 dl   pavlake
2 kom   jaja
400 g   mariniranih šampinjona
malo   ulja
250 g   kačkavalja
200 g   kečapa
Priprema

Isecite šunkaricu na kockice.

 

Izrendajte kačkavalj na krupno rende.

U većoj dubokoj posudi dobro umutite jaja.

Dodajte pavlaku i mutite dok ne dobijete homogenu smesu.

Lakše ćete umutiti pavlaku i jaja u homogenu smesu ako ste pavlaku prethodno malo razmutili.
   

Filovanje

 
Stavite tri kore jednu na drugu.


Gornju koru, prvo, premažite malom količinom smese od pavlake i jaja, a zatim polovinom kečapa.



Stavite jednu koru preko pa i nju premažite malom količinom smese od pavlake i jaja,



a zatim je pospite rendanim sirom i prekrijte novom korom.
 
       
I ovu koru premažite smesom od pavlake i jaja, rasporedite šunkaricu i prekrijte narednom korom.



I ovu koru, takođe, premažite smesom od pavlake i jaja, rasporedite seckane šampinjone pa stavite sledeću koru.



Ovu koru obilno premažite smesom od pavlake i jaja i prekrijte još jednom korom.

Kao što ste primetili, svaka kora se uvek prvo premazuje smesom od pavlake i jaja. Na taj način rolat bude mnogo sočniji.

Poslednju koru premažite smesom od pavlake i jaja i preostalim kečapom.

Filovane kore uvijte u rolat.

Rolat uvijajte po dužoj strani kore.

Rolat premestite na podmazan pleh, premažite smesom od jaja i pavlake i pospite origanom.

Rolat će biti mnogo ukusniji ako ga, pre pečenja, ostavite jednu noć u frižideru.

Rolat pecite 30 minuta na 200°C, odnosno, dok ne porumeni.

Rolat služite, topao ili hladan, sečen na parčad debljine oko 2 cm.

Prijatno!
Sačuvana


verb
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Obrenovac-Kragujevac
Poruke: 1685


da sam lepa lepa sam dal sam posla ili dosla ?????


« Odgovor #13 poslato: Новембар 10, 2010, 12:40:40 »


zanimljiva dekoracija salate valjda ruske
Sačuvana

da sam lepa lepa sam ..dal sam posla ili dosla???

verb
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Obrenovac-Kragujevac
Poruke: 1685


da sam lepa lepa sam dal sam posla ili dosla ?????


« Odgovor #14 poslato: Новембар 10, 2010, 12:41:21 »

Sačuvana

da sam lepa lepa sam ..dal sam posla ili dosla???

verb
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Obrenovac-Kragujevac
Poruke: 1685


da sam lepa lepa sam dal sam posla ili dosla ?????


« Odgovor #15 poslato: Новембар 10, 2010, 12:43:50 »


Sačuvana

da sam lepa lepa sam ..dal sam posla ili dosla???

valjevka
administrator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Valjevo
Poruke: 4464


Valjevo


« Odgovor #16 poslato: Новембар 10, 2010, 12:54:39 »

Slana torta diplomat sa kuglicama od sira



Sastojci:
Za koru : 4 jaja,1 pavlaka,1 prašak za pecivo,4 kašike brašna i kašičica soli, ispeći u podmazanom plehu na 200 stepeni. Za fil : 200 gr starog sira, 2 dl pavlake,300 gr šunke,100 gr majoneza, 100 gr kačkavalja.


Priprema:
Umutiti jaja,pavlaku,prašak za pecivo,brašno i so,pa ispeći u podmazanom plehu na 200 stepeni. Izmrviti sir,dodati pavlaku,umutiti i premazati preko ohlađene kore.Posuti seckanu šunku i premazati sve majonezom. Izrendati preko torte kačkavalj. Torta treba da odstoji 24 sata u frižideru pre služenja. Tortu možete dekorisati po želji.

Slana torta "Marina"

Sastojci:
1/2 kg feta sira,1/2 kg krem sira,250 gr putera,150 gr susama,200 gr praške šunke, 1 veza peršuna, 2-3 čena belog luka, 200 gr kačkavalja, 3-4 pečene paprike, 50 gr susama za posipanje torte.


Priprema:
Umutiti feta sir sa krem sirom,puterom i prethodno proprženim susamom,a onda tu masu podeliti na tri dela. U prvi deo dodati sitno seckanu prašku šunku. U drugi deo dodati vezu sitno seckanog peršuna,izrendani beli luk i narendani kačkavalj. U treći deo dodati pečene paprike,očišćene,dobro oceđene i sitno iseckane.Tim redosledom oblikovati tortu na poslužavniku,pa je odozgo posuti prženim susamom.Posle toga,rastopiti dve kašikice želatina sa šoljicom vode i četkicom premazati celu tortu. Ovu tortu možete oblikovati u razne forme u zavisnosti kakvu dekoraciju želite.

Sačuvana


valjevka
administrator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Valjevo
Poruke: 4464


Valjevo


« Odgovor #17 poslato: Новембар 10, 2010, 12:55:13 »

Slana šarena torta

Sastojci:
15 jaja,2 pavlake,2dl ulja,3 praška za pecivo,3 kašike ajvara,300gr barenog spanaća,so. Fil: 250 gr krem sira, 1 punomasna pavlaka, 2 kašike majoneza i 250 gr sitno seckane šunke.


Priprema:
Peku se 3 kore:
Prva kora: 5 jaja, 1/2 dl ulja , 1/2 pavlake, 5 kašika brašna, prašak za pecivo, malo soli.
Druga kora: 5 jaja, 1/2 dl ulja , 5 kašika brašna, prašak za pecivo, malo soli, 3 kašike ajvara.
Treća kora: 5 jaja, 1/2 dl ulja , 5 kašika brašna, prašak za pecivo, malo soli, 300gr barenog i sitno iseckanog spanaća.
Kore peći u pouljenom i papirom obloženom plehu,20 minuta u zagrejanoj pećnici na 180 stepeni.
Fil: 250 gr krem sira, 1 punomasna pavlaka, 2 kašike majoneza i 250 gr sitno seckane šunke. Ovim filom premazati svaku koru,a odgore je ukrasiti po želji.
Kod ove torte možete ostaviti beli fil, a između filova i kora stavljati cele listove šunke ( tanko sečene)Ovako spremljenu tortu možete oblikovati kao cirkus, voz, zamak,klavir...



Slana diplomat torta

Sastojci:
Potrebno je za koru: 5 jaja, 1dc ulja , 1 pavlaka, 1 prasak za pecivo, 5 kasika brasna i jedna kasicica soli. Ispeci koru u podmazanom plehu na 180 stepeni. Za fil: 200 grama starog sira, 300 grama sunke, 3 barena jaja, 1 pavlaka, 1 krem sir (250 grama), 100 grama majoneza i 100 grama kackavalja.


Priprema:
Priprema: Umutiti jaja, dodati ulje , pavlaku, brasno, so i prasak za pecivo pa ispeci koru. Izrendati sir, barena jaja i iseckati sitno sunku. Posebno umutiti krem sir, pavlaku i majonez za premaz. Filovati kao sto je na slici i na kraju izrendati kackavalj.

autor recepta: marina



Slana torta od tost hleba

Sastojci:
1 – 2 pakovanje (24 kriške) tost hleba 300 gr majoneza 2 pavlake 200 gr parizera, stišnjene šunke ili slično 300 gr sira 4 barena jaja 8 kiselih krastavaca


Priprema:
Tost hleb se pri pravljenju torte ređa 2 x 3 parčeta u 4 reda 300 gr majoneza i dve pavlake izmešajte i podelite smesu na tri jednaka dela. Pravite 3 fila tj. u svaki deo smese dodajete različite sastojke Priprema filova: Prvi fil: U trećinu smese majoneza i pavlake dodajte rendani sir i sitno seckane kisele krastavce. Dobro izmešajte i začin ite po ukusu. Drugi fil: U trećinu smese majoneza i pavlake dodajte 200 gr parizera ili stišnjene šunke. Dobro izmešajte i začin ite po ukusu. Treći fil: U preostalu trećinu smese majoneza i pavlake dodajte sitno seckana jaja i 5 sitno seckanih kiselih krastavaca. Dobro izmešajte i začin ite po ukusu. Priprema torte: Na tacnu poređajte 2x3 tosta i premažite prvim filom. Preko fila ponovo ređate tost, pa zatim drugi fil. Ponovo tost pa treći fil. Torta se prekije još jednim redom tosta i premaže pavlakom. Može se ukrasiti po želji.Pravi se dan ranije i treba da odstoji u frižideru, kako bi tost potpuno upio filove i omekšao.

autor recepta: loga


Slana torta sa pečenim paprikama

Sastojci:
6 jaja, 3 kašike brašna, 1 kašika prezli, 1 dl ulja , 2 kašičice soli, pola praška za pecivo, 8-10 pečenih crvenih paprika, 500 gr krem sira, 300 gr praške šunke, 4 dl pavlake, 200 gr kačkavalja, ½ veze seckanog peršuna.


Priprema:

Umutiti jaja, brašno, kašiku prezli, ulje , so, pola praška za pecivo. Umućeno testo sipati u podmazan, četvrtast pleh. Preko nepečenog testa poređati jednu do druge osam do deset pečenih i očišćenih paprika. Peći 20 minuta na 200 stepeni. Pečenu koru podeliti uzdužno na dve polovine. Ohladiti i filovati.
Fil: Umutiti pavlaku i krem sir. Koru premazati filom. Preko fila poređati listove praške šunke. Preko šunke, u tankom sloju, premazati ponovo fil i posuti sitno seckanim peršunom.Staviti drugu koru i ponoviti postupak. Preko cele torte grubo narendati kačkavalj i ukrasiti po želji. Torta mora da se dobro ohladi pre služenja.

autor recepta: loga


Slana torta od spanaća i šargarepe

Sastojci:
5 jaja, 1dl ulja , 5 kašika brašna, 1 prašak za pecivo, 1 kašičica soli, 200gr spanaća, 2 manje šargarepe,250gr krem sira, 1 pavlaka, 2 kašike majoneza, 100gr šunke, 50gr kačkavalja i 1 kašika rena.


Priprema:
Peku se 2 kore: od po 5 jaja, 1dl ulja , 5 kašika brašna, 1 prašak za pecivo, 1 kašičica soli.
U prvu koru dodati 250 gr barenog spanaća (sitno seckanog), a u drugu 2 manje sveže rendane šargarepe ili 1 veća. Testo se sipa u podmazanu i brašnom posutu modlu od srnećih leđa. Peče se u zagrejanoj pećnici na 180 stepeni. Kada se ohlade obe kore, pažljivo ih seći po već postojećim zarezima, pa ih naizmenično filom spajati ( jedna zelena, jedna žuto narandžasta).
Fil: 250 gr krem sira, 1 punomasna pavlaka, 1 do 2 kašike majoneza i 100 gr sitno seckane šunke ( po želji možete dodati 1 kašiku mlevenog rena). Već gotov rolat odozgo premazati istim filom i posuti rendanim kačkavaljem. Tortu seći koso da bi se obuhvatile sve četri boje, odnosno dve i dve naizmenične.

autor recepta: marina




Sačuvana


valjevka
administrator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Valjevo
Poruke: 4464


Valjevo


« Odgovor #18 poslato: Новембар 10, 2010, 12:56:00 »

Torta od graška

Sastojci
Kora:
5 jaja
5 kašika brašna
100 g rendisanog kačkavalja
150 g graška
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica soli

Fil I:
200 g šunke
200 g graška
3 šargarepe
2 kisela krastavčića
2 kuvana jaja
100 g majoneza
1 kašičica senfa
so, biber (po ukusu)

Fil II:
200 g krem sira
2 kašike graška (izmiksanog)
so (po ukusu)

Ostali materijal:
šunka
kačkavalj
grašak
vlasac

Priprema
Umutiti žumanca, dodati so, izmiksani grašak, izrendisan kačkavalj, brašno pomešano s praškom za pecivo i promešati. Masi dodati dobro umućena belanca, pažljivo sve izjednačiti (ručno), sipati u blago uljem podmazan pleh (R = 26) i staviti da se peče. Peći na 220°C smanjiti temperaturu na 200°C i nastaviti s pečenjem još 13-15 min u zavisnosti od šporeta. Pečenu koru okrenuti na tačnu postavljenu papirom za pečenje i ostaviti da se ohladi. Ohlađenu preseći (vodoravno) na pola i naneti fil I.

Fil I: kuvani grašak i šargarepu (iseckanu na sitne kockice) pomešati sa sitno iseckanim kockicama šunke, krastavčića i tvrdo kuvanih jaja. Dodati majonez, senf, so, biber, izjednačiti i naneti na polovinu kore (položena na tacnu za serviranje). Preko fila naneti drugi deo kore, malo rukom pritisnuti i premazati filom II.

Fil II: sira umutiti sa miksanim graškom, dodati so, promešati i pripremljenim filom, premazati celu tortu (površina i stranice).

Površinu i stranice, tako pripremljene torte, ukrasiti tj. dekorisati tanko isečenim kriškama šunke, kačkavalja, zrnima kuvanog graška i iseckanim vlascem.

Do služenja ostaviti u frižider, a služiti kao predjelo sa dodatkom salate po želji ili uz pivo, vino itd.


Torta od pečenih paprika

Sastojci
500 g praške šunke
100 g suve dimljene slanine
100 g belog sira
2 pavlake
250 ml majoneza "Thomy"
12 krupnih pečenih pa pohovanih paprika
4 jajeta
brašno
prezle
malo bibera, so

Ukras:
ružice od šargarepe
peršunov list
rotkvice
rendani kačkavalj
majonez
pavlaka

Priprema
Paprike ispečemo u rerni pod grilom.
Ostavimo da se dobro ohlade.
U međuvremenu napravimo fil: viljuškom isitnjeni sir stavimo u činiju pa mu postepeno dodajemo 1,5 pavlaku i 200 ml majoneza.
Sve mešamo mikserom dok ne dobijemo kompaktnu masu.
Posebno iseckamo prašku šunku i slaninu i dodamo prethodno dobijenoj masi.
Opet dobro izmešamo, dodamo malo bibera i soli po ukusu i stavimo u frižider da se hladi.

Ohlađene paprike očistimo od kožice i semena i rascepamo samo na jednom mestu (tako da dobijemo otvorenu papriku).
Papriku pohujemo na sledeći način: u jednu činiju stavimo brašno pomešano sa solju, u drugu umućena jaja, a u treću prezle.
Paprike prvo umočimo u brašno, zatim u jaja, pa u prezlu, pa opet u jaja.
Pržimo na vrelom ulju dok ne dobiju zlatno braon koricu, vodeci računa da ne zagore.
Paprike stavljamo na papirnati ubrus da se ocede od viška masnoće i ostavimo ih da se dobro ohlade.

Od ohlađenih pohovanih paprika pravimo tortu tako što ređamo prvo paprike, pa fil, sve dok ne upotrebimo sav materijal.
Oblik torte zavisi od posude u kojoj će se služiti ali bih preporučila okrugli da bi efekat bio snažniji.
Na kraju (dajte mašti na volju) tortu prekrijemo slojem pavlake i majoneza, ukrasimo ružicama od rotkvica i šargarepe, listićima peršuna i rendanim kačkavaljem.
Ona treba da izgleda kao slatka torta (ivicu torte ukrašena rendanim kačkavaljem, površina torte bela, ukrasi).

Napomena: pre ukrašavanja tortu isecite na parčiće zbog lakšeg služenja (a i ukrasi se neće oštetiti).
Sačuvana


Agika
moderator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Zrenjanin
Poruke: 2612



WWW
« Odgovor #19 poslato: Јануар 25, 2011, 09:30:50 »

Evo na Danielinu molbu, salate koje sam spremila za slavu......

Krompir salata sa prazilukom

500g obarenog krompira u ljusci
jedan do dva praziluka.....po ukusu
100g kačkavalja
200g majoneza, 2dl pavlake ( kome je ona masna može umesto njega da stavi jogurt -isprobano)
so, biber po ukusu

krompir oljuštiti i izrendati na krupniju rendu kao i kačkavalj...luk iseći na sitne delove, sve pomešati i začiniti

ps. sve salate je dobro napraviti barem dan ranije da se sjedine i preuzmu odgovarajuće arome
ps.2...umesto pavlake svuda možete koristiti jogurt


slata od kukuruza i pečurkama

kesica slatkog kukuruza
500g pečuraka
praziluk
150-200 prženog susama
200g majoneza i jedna pavlaka
so, biber

kukuruz obariti, pečurke iseći na sitno i obariti u vodi gde je isceđeno pola limunovog soka, praziluk iseći na sitno.....ali moze i bez njega ko ne voli..... ispržiti susam i dodati u masu.....sve izmešati i po ukusu začiniti

salata od crvenog kupusa

slatki crveni kupus....otprilike četvrtina osrednje glavice
dve tri glavice crvenog luka
200g graška
200g kukuruza (ja nisam stavila jer sam imala kukuruz salatu)
200g sira
preliv
2dl jogutra, 1dl majoneza 1supena kašika senfa, peršun lišće so

kupus izrendati,ostalo povrće obariti, začiniti i pomešati


Zimski san

200g rendane sveže šargarepe
500g  rendanih kiselih jabuka
2 dl pavlake pomešane sa supenom kašikom rena (po ukusu-ko voli ljuće može da stavi i više)
so, biber

slata je jako ukusna, blago kisi zbog jabuka a ren mu daje šmek!
Sačuvana

                             

Agika
moderator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Zrenjanin
Poruke: 2612



WWW
« Odgovor #20 poslato: Јануар 25, 2011, 09:54:10 »

agikina slana torta

nisam narcis  #haha#, ovako sam je nazvala jer je to moja kombinacija dva recepta!

Pakovanje belog tost hleba (veće, za pleh od rerne)
Pakovanje crnog tost hleba
500g sitnog sira
500g praške šunke
500g putera
so i jedna do dve pavlake

beli tost poređati na pleh
premazati sa umućenim puterom i sirom (po sadašnjem iskustvu treba dodati u tu masu nešto tečno, pavlaku ili jogurt da bi hleb povukao i sjedinio se sa filom- ovako ćete proći ko ja, svaki sloj hleba mi se odvajao!)
i poređati na to prašku šunku pa crni hleb, belu masu pa prašku pa beli hleb i na kraju ga premazati sa belim filom. odozgo sam posula parmezan
možda bi trebalo napraviti za jedno 200g više belog fila pa i prašku šunku premazati sa njime i onda nema šanse da se hleb odvoji !

inače u orginal receptu uopšte nema hleba, masa se pravi na foliji i bude samo beli fil i šunkarica...i tako je veoma ukusno.

Mirini rolati

komšinicin recept...veoma korisno.....pravi se ranije i zamrzne a pečete po potrebu.......................kad bih se sad setila svega....dodaću!

500g kora za pitu
500g mladog ili švapskog sira,3 jaja, pola praška za pecivo,1dl kisele vode, malo ulja......sve izmešati

kore podeliti  na dva dela i svaku namazati ovlaš sa filom, uviti u rolat i zamrznuti
pre pečenja blago odmrznut rolat seći na debljinu prsta...moze i malkice deblje.....namazati mešavinom pavlake i jajeta i posuti susamom, kimom, lanenim zrnom...šta već imate
u nauljen pleh poređati i praviti malo razmaka jer će malo da porastu.....dobije se dva lepa puna pleha.....
Sačuvana

                             

Nerro
Urednik cvećar
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 906


Beograd


« Odgovor #21 poslato: Септембар 12, 2011, 09:10:32 »

Salata sa piletinom i kikirikijem

- dva pileća bela mesa (obarena)
- 200gr pečenog kikirikija sitno seckanog (ja to stavim u kesicu i lagano prelazim oklagijom)
- 100gr prepečenog susama
- 100gr prepečenog lana
- 2 kisele pavlake
- 1 kesica majoneza
- sok od jednog limuna
- so, biber

Obarenu piletinu sitno iseckati, staviti u činiju, preliti sa sokom od limuna, malo posoliti i pobiberiti. Dodati kikiriki, susam i lan i sve lagano izmešati da se sjedini sa piletinom. U posebnoj činiji pomešati pavlaku i majonez, pa sastaviti sa piletinom. Dobro ohladiti! Može da bude lepo predjelo, a i glavno jelo. Možete ga servirati na listovima zelene salate ili na prepečenom hlebu.

Prijatno!
Sačuvana


sladzana
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Obrenovac
Poruke: 1084



« Odgovor #22 poslato: Јануар 19, 2012, 01:03:21 »

             AJVAR KOCKE

Težina:
    Srednje zahtjevno

    1 Zelena kora:Bjelanjke odvojiti od zumanjaka.Bjelanjke izmutiti mikserom u cvrst snijeg.
    2 Spinat obariti u u vreloj vodi,a zatim ga procjediti i  sitno isjeckati.
    3    Posebno umutiti zumanjke,dodati spinat,brasno, pavlaku i pras.za pecivo.Sve fino posoliti.
    4    Sad fino spojitri bjelanjke i ostalu smjesu,rucno.Uzeti pleh,staviti papir za pecenje i nasuti u njega smjesu.Peci na 200C dok ne porumeni.Pleh je manji od rerne.
    5    Fil:Sir kravlji  izmjesati sa ajvarom i bjelim lukom u prahu.Palacinke radite na uobicajen nacin.Poslozite po  palacinkama, 3 sunke(lista) i narendane gaude-to po zelji.Zarolati.
    6    Finalni postupak:Sa pecene kore skinuti pek papir i koru presjeci na pola.Na pladanj stavite koru.Na koru namazite polovinom fila,poredati tri palacinke jednu do druge sa malo lufta,da bi dosao tu malo fila.Ja pravim vece palacinke,mislim, tava mi je veca ako vam bude falilo samo donastavite palacinke.
    7    Preko palacinaka nanjeti preostali fil od ajvara i poravnati.Odozgo prekriti drugom polovinom kore.Blago pritisnuti.I u frizider da se stegne.
    8    Ukrasiti mozete sa majonezom i rendanom gaudom ili kao ja, ostavila sam malo fila za gore.

Posluživanje

Posluzuje se rashladeno!!Dobar tek!
Sastojci

    Kora od spinata:
     4 jaja
     4 kasike brasna
     300g spinata
     1dc pavlake
     1 prasak za pecivo
      so
    Fil:
     500g kravljeg sira ili zagrebackog
     3 kasike ajvara
      1/2 kascice bjelog luka
    Ostalo:
     3 Palacinke
     150g sunke
     150g gaude

Isprobano za slavu  #kisic#
Sačuvana


sladzana
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Obrenovac
Poruke: 1084



« Odgovor #23 poslato: Јануар 19, 2012, 01:13:32 »

                             KORPICE SA FETA SIROM

Vrijeme pripreme:
    90 min

    1
    U veliku plasticnu zdijelu staviti brasno, so, kajmak(koji je stojao predhodno na sobnoj temperaturi)i sve zamjesiti mlakim mlijekom u kojem smo predhodno otopili germu sa malo secera.
    2
    Tijesto dobro uraditi rukama tako da se odvaja i od zdijele i od ruku.Pokriti krpom i da odstoji pola sata.
    3 Korpice sa feta sirom /slika/386912/
    Na pobrasnjanu povrsinu istresti tijesto i oklagijim ga razvuci na 1 cm.Premazati tijesto trecinom omeksalog margarina(ja koristim tecni becel)i preklopiti Isti postupak ponoviti 2 puta sa premazivanjem, prebacivanjem tijesta i razvlacanjem.Kada smo potrosili sav margarin ostaviti tijesto da stoji na radnoj povrsini pola sata.
    4
    Odstojalo tijesto razvuci na debljinu od 0, 5 cm i sjeci ga u kvadratice
    5 Korpice sa feta sirom /slika/386920/
    Napraviti fil usitnjenog feta sira, zumanjaka i isjeckanih krupnije kikirikija.Sve fini izmjesati da bude jednako kasikom.
    6 Korpice sa feta sirom /slika/386921/
    Svaki kvadratic u sredini puniti jednom kasikicom od kafe fila, i prstima spojiti krajeve prema sredini.
    7 Korpice sa feta sirom /slika/386923/
    Pripremljene korpice staviti na pleh oblozen papirom i premazati umucenim jajetom.
    8
    Rernu ugrijati i peci korpice odma na 200 stepeni 15-tak min dok neporumene!!!
    9 Korpice sa feta sirom /slika/386924/
    Prijatno
    Hvala Lilly03 na feta korpicama:)

Posluživanje

Uz korpice mozete posluziti jogurt!!!I napomena svi sastojci treba da budu na sobnoj temperaturi da bi vam tijesto uspjelo!!!
Sastojci

     1 kg mekog brasna tip 400
     50 gr svjeze germe
     3 dcl mlijeka
     1 kasikica secera
     2 dcl kajmaka(vrhnje,pavlaka)
     1 kasikica soli
     250 gr margarina
      Fil:
     350 gr fete sira
     2 zumanjka
     50 gr kikirikija
      1 jaje umuceno za premazat

    Kuhinjski prikaz

    Ispiši
    PDF verzija

Sačuvana


Daniella
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 1500


Beograd


« Odgovor #24 poslato: Јануар 19, 2012, 11:14:22 »

Ajvar kocke pravi moja svekrva i super su (mada ima zezanja oko njih).
Sačuvana


Agika
moderator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Zrenjanin
Poruke: 2612



WWW
« Odgovor #25 poslato: Јануар 19, 2012, 05:55:05 »

evo jos jedna na ovu temu.......napravila sam je i ODUSEVILA SE!!!!!

KIKIRIKI SA PILETINOM
300g belog mesa ----ja sam iskoristila kuvano meso curece sa kostiju skinuto iz supe!!!!
200g kiselih jabuka-rendane
100g edamera -ja imala neki niski kackavalj...ma ko budali samar leglo
100g przenog slanog kikirikija-ja stavila duplo-postupak sitnjenja objasnila Nerro u gornjem receptu  #kisic# ili kao ja, ne bas tako nezno tucem sa tuckom za meso, ali trebaju dve kese jer se raspadaju....traje malo duze jer kikiriki  ne sme da bude jako krupan!
2pavlake, jedan majonez od 250g
so, biber

sve pomesati a posto mi je bilo malko slano dodala sam jos pavlake ......ukus je, paaaaaaa ....neopisivo ...probajte! #haha#
Sačuvana

                             

andjeladekor
Jr. Member
**
Van mreže Van mreže

Poruke: 72



« Odgovor #26 poslato: Фебруар 16, 2012, 06:15:55 »

Feta salata sa sampinjonima

Evo jednog lepog recepta koji sam nedavno probala i odusevila se :)

Potreno je:
1/2 margarina
450gr sampinjona
450gr feta sira
200gr praske sunke
200gr suvog vrata
3 pecene crvene paprike
slatka aleva paprika po zelji (sluzi samo zbog boje)

Priprema:
Sampinjone prodinstati na maslacu, kada ih prodinstate u to dodajte sitno seckanu sunku, suvi vrat, situno seckanu papriku i alevu papriku. Sve to izmesajte i dodajte fetu. Posluzivati hladno.
Sačuvana


valjevka
administrator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Valjevo
Poruke: 4464


Valjevo


« Odgovor #27 poslato: Новембар 07, 2013, 08:55:00 »

Rolnice od šunke


Predjelo od šunke i sira, uvijene rolnice od šunke dekorisano cherry paradajzom i ispod salatom od rukole. Pravo prolećno predjelo.
Predjelo
Sastojci:
200 gr tankih kriški šunke, pršute može i praške šunke
100 gr feta sira
200 gr cherry paradajza
200 gr rukole
so i sirće
maslinovo ulje

Tortice od šunke



Još jedna ideja za hladno predjelo, veoma dekorativno a lako za napraviti.
Tortice od sunke - ideja za predjelo
Osnovni sastojci:
5 kriški šunke,
200 gr. krem sir,
100 gr. sitni sir,
80 gr. putera ili margarina,
1-2 kašike pavlake
mlevena slatka paprika,
kari
mirođija, peršun,

Pihtije



Potrebno je:
200 g šunke
2 jajeta
2 šargarepe
200 g pilećih grudi
1 litar vode
2 kocke kokošije supe
7 kesica (1 kesica od 10 g) želatina
Priprema
1
Šunku tanko iseći uviti u trubicu i ređati u pleh (veličina 20×35cm) jedno do drugog. Šargarepu, jaja i pileće grudi skuvati, ohladiti i izrendati. Sve to stavljati izmedju savijene šunke i po njoj. Sve to preliti prelivom i ostaviti preko noći da se stegne, pa seći na kocke ili štangle po želji. PRELIV: U 1l vode staviti 2 kocke od supe i staviti da provri. Pre nego što provri, od tog litra uzeti malo vode i rastvoriti želatin. Kad želatin nabubri dodati u provrelu supu, promešati da baci 2-3 ključa i preliti složenu šunku.

Rolnice od šunke 2

Sastojci:
8 režnjeva praške šunke,
200 g krem sira,
100 g kiselog rena (u sirćetu),
1 velika jabuka,
so, biber,
1 glavica salate,
1 kiseli krastavac.
Priprema:
Krem sir penasto umutimo sa renom i jabukom, posolimo i pobiberimo po ukusu. Duguljastu ili okruglu činiju obložimo oceđenim listovima salate, poslažemo rolnice šunke punjene gornjom masom. Pazimo da ostane malo mase i za dekoraciju rolnica, pri krajevima i na vrhu ukrasimo. Između rolnica možemo staviti sitno seckane, oceđene kisele krastavce, ili po želji kolutove paradajza, režnjiće paprike, svežeg krastavca i kolutove jaja.Serviramo dobro ohlađeno.

Slani rafaelo

Sastojci:
600 g obarenog krompira
150 g majoneza
1 kašika pavlake
150 g sitno iseckanog belog mesa
so, biber
200 g parmezana
Priprema:
Ispasirati krompir, dodati mu majonez, pavlaku, belo meso, so i biber po ukusu. Sve dobro promešati i od mase praviti kuglice. Kuglice uvaljati u kačkavalj.

Jaja "gljive"

Sastojci:
4 jaja
2 paradajza
1 kasika maslaca
1 kasika kreme od srdelica, so.
Priprema:
Kuhanim jajima odrežite širi dio kako bi mogla uspravno stajati. Uži dio jaja zarežite i izvadite žumanjac.
Protisnite žumanjke, dodajte ih pjenasto umućenom maslacu i kremi od srdelica.
Dobro izmiješajte i nadjenite bjelanjke. Dvije manja paradajza prerežite, po polovinu paradajza stavite na svako nadjeveno jaje i odozgo nekoliko tačkica maslaca.
Nadjev II.
2 žlice majoneze, 2 kisela krastavca izrezana na sitne kockice



Trio predjela



Sastojci
Ružice od jaja:
10ak jaja
1 manja pašteta u crevu
malo majoneza
crvena boja za jelo
Kupice:
300 g krekera
200 g feta sira
200 g krem sira
Slane bombice sa suncokretom:
300 g krekera
100 g krem sira
100 g margarina
100 g suncokreta
50 g susama
2 jajeta
Priprema
1
Ruzice u jajima: Jaja obariti, preseći na pola i izvaditi žumanca. Žumanca propasirati, dodati paštetu i malo majoneza. Jedan deo ostaviti žut, a ostatak ofarbati crvenom bojom za jelo. Špricem praviti crvene ruže sa žutim unutra, dekorisati peršunovim listom i posuti suvim bosiljkom. Slane kupe: 300 g slanih krekera samleti, dodati 200 g feta sira, 200 g krem sira i po želji prženog susama. Formirati kupe i dekorisati sa polovinom masline. Slane bombice: Pomešati 300 g krekera, 100 g margarina, 100 g suncokreta, 50 g susama, 2 rendana jajeta i 100 g krem sira pa praviti loptice i dekorisati prženim suncokretom.





Sačuvana


valjevka
administrator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Valjevo
Poruke: 4464


Valjevo


« Odgovor #28 poslato: Новембар 07, 2013, 09:07:16 »

Pohovane viršle



Sastojci
Potrebno je:
10-tak viršli
2 jajeta
1 kašika senfa
malo brašna
1/2 šolje prezle
1/2 šolje susama
Priprema
1
Viršle kratko prokuhati. Jaja umutiti sa senfom. Prezlu i susam sjediniti. Uvaljati viršle u brašno, pa u jaja, pa u prezlu sa susamom. Ponovo u jaja, pa opet u prezlu sa susamom. Spuštati u zagrijano ulje.
2
Pržiti u zagrijanom ulju dok ne porumene.

Torta od oblandi



Sastojci
Potrebno je:
1 pakovanje oblandi
2 pavlake
400 g majoneza
3-4 barene šargarepe
300 g šunke
6-7 pečenih paprika
1 krem sir
malo ajvara
50 g kačkavalja
Priprema
1
Krem sir i pavlaku pomešati i premazati prvu koru.
2
Papriku oljuštiti i iseckati na kockice, pomešati sa majonezom i namazati drugu koru.
3
Iscekati šunku i pomešati sa majonezom i namazati treću koru.
4
Obarenu šargarepu iseckati na kockice, pomešati sa majonezom i premazati četvrtu koru. To pritisnuti i ostaviti malo da odstoji.
5
Kada je oblanda omekšala, premazati petu koru ajvarom i narendati kačkavalj. Prijatno.

Slana pita

Ovu slanu pitu sam nam spremala za večeru. Moja deca je prosto božavaju a ni ne osete spanać koji je unutra. Pored spanaća stavim šunkaricu i sir. Ovaj slana pita je veoma ukusna i lepo izgleda pa s emože pripremati i kao toplo ili hladno predjelo, u oba slučaja je veoma ukusna.
slana pita
Sastojci:
500gr tankih kora
400gr spanaća ( koristila sam smrznuti u kocki)
300gr sitnog sira
1 pavlaka
3 jaja
2 kašičice soli
1dl paradajz soka
1dl kečapa
200gr šunkarice
ulje i voda, pomešani, 1dl



Sačuvana


valjevka
administrator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Valjevo
Poruke: 4464


Valjevo


« Odgovor #29 poslato: Новембар 07, 2013, 09:55:31 »

Vanjina pita

Sastojci
Potrebno je:
1 pakovanje kora za slanu rozen tortu
400 g krem maslaca
100 g margarina
5/6 punih kašika domaćeg ajvara
50 g čajne konasice ili kulena
1/2 kašičice belog luka u prahu
1 kašičica origana
malo tucane ljute paprike
Za ukrašavanje:
100 g krem maslaca
100 g čajne ili kulena


Priprema
1
Omekšan margarin umutiti sa ajvarom, a nakon toga dodati krem maslac, sitno seckanu čajnu ili kulen, kao i začine. Dobro umtiti smesu. Mazati svako koru, osim poslednje. Izbrojati kore kako biste podjednako podelili fil. Pitu ostaviti da se stegne. Pritisnuti je nekom daskom da bi bila ravna. Daska ne sme biti preteška da se pita ne bi zgnječila. Pitu seći na komade željene veličine i ukrasiti krem maslacem i čajnom.
Savet
Savet:
Pitu ne morate da ukrasite kao na slici. Možete je pre sečenja premazati krem maslacem i posuti sitno seckanom kobasicom.

Slana rozen torta (2)



Sastojci
Potrebno je:
3 lista slanih rozen korica
10 pečenih paprika
250 g šunke
2 čaše kisele pavlake
100 g majoneza sa mediteranskim biljem
100 g majoneza sa renom
100 g sirnog namaza sa ukusom šunke
3 kuvana jajeta
Pohovanje:
2 jajeta
100 g brašna
100 g prezli
ulje
Priprema
1
Pečene paprike uvaljati u brašno, umućena jaja, prezle i pržiti u dubokom vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene. Sastaviti sirni namaz i jednu ipo čašu kisele pavlake. Na rozen koricu namazati tanak sloj pomešanog sirnog namaza sa pavlakom, poređati pohovane paprike, preko njih namazati majonez sa biljem, poređati listove šunke, premazati sirnim namazom i staviti drugi list rozen kore. Preko kore premazati sirni namaz, poređati pohovane paprike, premazati majonezom sa renom, poređati šunku, opet sirni namaz i treća kora. Koru namazati sa ostatkom kisele pavlake pa preko narendati jaja.

slane torte sa oblandama :

http://www.recepti.com/kuvar/hladna-predjela/2126-slana-torta-od-oblandi

http://www.oklagija.rs/recepti/predjela-prilozi-salate-sosevi/item/489-slane-oblande-sa-pe%C4%8Denim-susamom

http://www.kuvajmo-blogovski.com/2013/01/02/slana-torta-od-oblatni-sa-krem-sirom/

http://www.recepti.com/kuvar/hladna-predjela/4164-slana-torta-od-oblandi-2
Sačuvana


Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  

Forum Cvecara Cvjecara Ema SarajevoBelgrade Gift Baskets Rukotvorine Iza Duge
Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2011, Simple Machines | Srpski prevod: www.tnenad.net
Theme by hhy89
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.133 sekundi sa 24 upita.