FORUM CVECARA
Април 29, 2017, 06:25:15 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:
 
Stranice: 1 2 [3] 4   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Smeštaj za cveće i dekoracija ... ideje za vrt i bastu  (Pročitano 58466 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Agika
moderator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Zrenjanin
Poruke: 2633WWW
« Odgovor #60 poslato: Октобар 08, 2010, 04:35:24 »

pokazala sam Saletu temu o Knot-vtrovima....i  evo rezultata,
osisane u loptu a bile su svaka za sebe! #jupi#

povadio je sve simsire iz ,, suze,, koju hoce da rekonstruise bas na potpuno knot fazon sa malim biljkama i u tri boje.
posto je jezero unelo novu dimenziju u dvorite, sada ga treba otvoriti...znaci iz suze mora da lete sve ruze, bozuri....svo cevece, veliko i malo....a di ce sa njima...to samo on zna! #haha#
Sačuvana

                             

Milos
moderator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 2518


zemlja Dembelija


« Odgovor #61 poslato: Октобар 08, 2010, 05:43:59 »

TO ljudovi! Samo napred...  #jupi#
Sačuvana


cupavko
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Poruke: 917


Sarajevo


« Odgovor #62 poslato: Октобар 09, 2010, 10:59:20 »Sačuvana


Agika
moderator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Zrenjanin
Poruke: 2633WWW
« Odgovor #63 poslato: Октобар 13, 2010, 09:58:28 »

Sačuvana

                             

Maki
moderator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Valjevo
Poruke: 326« Odgovor #64 poslato: Октобар 13, 2010, 03:52:11 »

Kakva nam je godina bila (samo kisurina) nije nista ni cvetalo. I meni su ruze bile pune gusenica, bubica,sve zivo se nakotilo od tolike kise. Tako da samo ih cekam sledece godine...... #haha#
Sačuvana


Milos
moderator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 2518


zemlja Dembelija


« Odgovor #65 poslato: Октобар 13, 2010, 07:07:55 »

Sačuvana


Daniella
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 1500


Beograd


« Odgovor #66 poslato: Март 02, 2011, 03:23:41 »

Posuda za sađenje sukulenata

 
Sukulenti su bilje za letnji period, poput mahovine ili kaktusa, koje u listovima zadržavaju vodu. Mogu da podnesu velike vrućine, potrebno im je malo vode, i savršene su za naš mali projekat. Ovde možete da pročitate kako da sami zasadite baštensku posudu ovog bilja. Lako je za održavanje, a prijatno za oko.
   
Alati i materijali:
- duguljasta posuda
- bušilica, u slučaju da posuda nema rupu na dnu
- šljunak
- humus koji se brzo suši (Ko možete da nađete, zemlja koja se koristi specijalno za sukulente)
- više vrsta sukulentnih biljaka
1. Odaberite limenu baštensku posudu sa rupama na dnu ili izbušite rupe sami, ne bi li se voda odlivala. Razbacajte pet centimetara šljunka po dnu posude ne bi li ste ubrzali oticanje vode.
2. Ostatak prostora u posudi popunite brzosušećim humusom.
3. Zasadite sukulente u posudu, sa malim razmakom između biljaka. Većina ovih biljaka se sporo razvija i raste, tako da im blizina ne smeta. Što se održavanja tiče, zalivajte ih tek kada se gornjih dva centimetara zemlje osuši. Ne morate da dodajete đubriva, pošto sukulenti bujaju i na neplodnom, pa skoro i jalovom tlu. Po želji, dodajte i šljunak na vrh zemlje u posudi.
Sačuvana


Daniella
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 1500


Beograd


« Odgovor #67 poslato: Март 02, 2011, 03:27:18 »

Bašta na kredencu


U ovom zanimljivom projektu, pokazaćemo vam kako da baštenski skladišni prostor oplemenite plitkom kutijom u koju možete da posadite cveće ili omiljene začine. Prijatan za oko, ovaj baštenski kredenac je izuzetno korisan i može sakriti ružnu, pomoćnu baštensku opremu.

Materijali i alati:
6 metara 50 x 50mm borovine
18 metara 22 x 150mm borovine
30 i 60mm zavrtanja za drvo
Kit za drvo
Lepak za drvo
Boja za drvo
Lak za drvo
Četka za farbanje drvenarije
Bušilica
Brusni papir
Ubodna testera
Drške i zavrtanji
Šarke sa zavrtanjima
Čvrsta plastika
Merna traka
Olovka

Izrada:
1. Strane okvira - iseći 50 x 50mm borovinu na 500mm po dužini i 50 x 50 x 400mm u širini. Napravite dva kvadrata, 500 x 500mm. Bušite, izdubite, zalepite i pričvrstite okvire jedan za drugi, koristeći zavrtanj za drvo od 60mm.
2. Za prednje i zadnje delove isecite 50 x 50mm borovinu na dužine od 400mm. Bušite, izdubite, zalepite i pričvrstite ove delove između dva okvira u uglovima formirajući okvir kutije.
3. Za strane i pozadinu pričvrstite daske od 22 x 150mm isečene na dužinu od 500mm. Zalepite i pričvrstite, vertikalno, za tri strane okvira kutije, radeći to iz unutrašnjosti drvenog okvira.
4. Za podnožje drvene kutije isecite četiri komada širine dna kabineta. Obratite pažnju da prednji i zadnji delovi moraju biti zasečeni tako da se uklapaju u 50 x 50mm ugao okvira komode.
5. Da biste konstruisali gornji deo, koristite 22 x 150mm borovinu i izrežite dva parčeta od 540mm po dužini i dva parčeta od 510m, da biste napravili kutiju. Bušite, izdubite, zalepite i pričvrstite kutiju u jednu celinu. Napravite dno kutije tako što ćete ga položiti na ravno, montirajući ivice iznutra. Izdubite, zalepite i pričvrstite ivice za dno.
6. Napravite vrata od drveta dimenzija 22 x 150mm i položite ih vertikalno na ravnu površinu. Od 150mm daske konstruišite tri parčeta od 22 x 50mm i centrirajte i zašrafite ih za zadnji deo vrata, na dnu i na vrhu. Izmerite dijagonalu između levog vrha i desnog dna ove dve daske, i isecite parče borovine koje će se uklopiti. Zalepite i zašrafite na mesto. Uverite se da su vrata odgovarajuće veličine pre nego što ih pričvrstite, a zatim montirajte šarke i ručke.
7. Napunite svaku rupu sa zavrtanjima kitom za drvo, izbrusite kredenac, ofarbajte ga bojom za drvo po zelji, a kada se boja osuši, prelakirajte da biste ga zaštitili.


Deo za biljke
Iskoristite borovinu dimenzija 22 x 150mm da biste napravili okvir koji će se uklopiti na gornji deo baštenskog kredenca. Bušite, izdubite, zalepite i pričvrstite drvo da biste od njega napravili kutiju. Obložite ovaj drveni okvir čvrstom plastikom i pričvrstite je.
Ispunite ga sa jednom ili više saksija cveća ili začinima i uživajte.
Sačuvana


Daniella
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 1500


Beograd


« Odgovor #68 poslato: Март 02, 2011, 03:37:54 »

Pravougaona bašta
Pre nego što udare letnje vrućinštine, uredite svoju baštu, ili dodajte zanimljiv odeljak za sve vaše cveće i začine. Naš predlog je ova pravougaona bašta, laka za održavanje i prijatna za oko.

Kako početi?
Ako želite fino organizovan i dobro promišljen deo vrta, obožavaćete ovu ideju. Izdvojite pravougaoni prostor u bašti, očistite ga od trave i korova i podelite, drvenim gredicama i kanapom na 54 pravougaonika (7 drvenih stubića u visini i 10 po dužini).


Da biljke i začini ne bi stajali previše blizu i da cela baštica ne bi delovala zgužvano i nabacano, dodajte stazicu oko sredine, koju lako možete da napravite sa malo šljunka aranžiranog u krugove. Vreme je da se posade i same biljke: Zadnji red je rezervisan za povrće, centralni pravougaonici za začinsko bilje, a pravougaonici koji formiraju stranice po visini bašte za cveće.
Tri nedelje pošto ste zasadili baštu, ona bi trebala da izgleda kao na slici ispod! Bićete zadivljeni brzinom kojom sve raste!

U tabeli možete da vidite raspored biljaka koje se preporučuju za ovakvu pravougaonu baštu. Naravno, vi možete da ga prilagodite svojim potrebama i ukusu. Kao što primećujete, neki od pravougaonika su prazni, pošto je uvek pametno ostaviti mesta za biljke koje volite, a koje uspevaju kasnije u godini.Sačuvana


Daniella
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 1500


Beograd


« Odgovor #69 poslato: Март 02, 2011, 03:42:56 »

Mozaik pojilica za ptice
Za ovaj porodični projekat, izuzetno zabavan način da provedete zajdničko vreme, potrebni su vam samo materijali koji se mogu naći u svakom domaćinstvu.
Treba vam:
Stari porcelan i pločice ili delovi za mozaik
Brusni papir
Zaštitne naočare
Čekić
Stari peškir
Posude za jednokratnu upotrebu
Stare drvene kašike
Lepak za pločice
Mešavina za malter
Stari noževi za ručavanje
Ručni sekač pločica ili klešta
Podloga boje za pločice ili kamen

Evo kako:     
1. Pre korišćenja, svi materijali potrebni za projekat, svi delići pločica ili porculana moraju biti očišćeni. Nekim materijalima su potrebne posebne pripreme:
* METAL – Koristite brusni papir ili žičane četke da otklonite rđu sa starijih metalnih površina, poput lopata, za bolje prilepljivanje. Na novijim metalnim površinama, koristite brusni papir da ga načinite hrapavim.
* DRVO – Ošmirglajte i premažite drvene površine vodootpornom podlogom za boju; u suprotnom, drvo će upijati vlagu i širiti i skupljati se, i uzrokovati pucanje mozaika.
2. Razbijanje porcelana i pločica, najbolje je raditi na čvrstoj i ravnoj površini; uvek nosite zaštitne naočare da vas sačuvaju od krhotina. Umotajte porcelan ili pločice u peškir i udarajte čekićem po njemu. Neke materijale će biti teže razbiti nego ostale i mogu zahtevati više udaraca da bi se došlo do željene veličine.
3. Delove mozaika ćete fiksirati na željenu površinu lepkom za pločice (koji je moguće naći u svim specializovanim radnjama). Jednostavno razmažite lepak po pločici ili porcelanu koristeći nož za ručavanje . Ako je deo za mozaik pretanak, nanesite dodatni sloj ne bi li došao u istu ravan sa ostalim materijalima.
4. Postavite delove mozaika, nežno ih pritiskajuće da bi lepo prijanjali. Iskoristite nož da otklonite viškove lepka za pločice koji je iscureo oko komadića mozaika. Postavite deliće mozaika prema sopstvenom nahođenju i dizajnu, vodeći računa da su delići dovoljno blizu jedan drugom, ali da se ne dotiču i ostavljajući dovoljno mesta za malter. Da biste postavili deliće na manje površine, pažljivo ih isecite, koristeći ručni sekač pločica ili klešta.
5. Kada završite, ostavite lepak da se prosuši, oko 48 sati, pre malterisanja.
6. Izmešajte malter u mekanu smesu ne isuviše retku i nanestite preko površine u sve pukotine, noseći debele gumene rukavice za zaštitu ruku. Potom sastružite višak maltera i popunite neobrađena, manja ili dublja mesta koristeći prste. . Ostatak maltera otklonite vlažnom krpom, ujedno i polirajući delove mozaika.
7. Opet ostavite sve da se suši 48 sati, pre nanošenja podloge za boju (laka).
8. Da biste zaštitili objekat od spoljašnjih uticaja, nanesite dva sloja podloge za boje ili laka na površinu mozaika baštenskog ukrasa. Nanesite lak malom četkom za farbanje. Pustite prvi sloj da se prosuši, oko 15 min pre nanošenja sledećeg. Ispolirajte objekat mekim peškirom, posle sušenja laka. Za dodatnu zaštitu, ponovo nanosite lak svakih nekoliko godina.
Sačuvana


Daniella
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 1500


Beograd


« Odgovor #70 poslato: Март 02, 2011, 03:47:17 »

Limene saksije

Reciklirajte stare konzerve farbe ili kafe, tako što ćete od njih napraviti atraktivne saksije. Njih možete postaviti u bašti ili ukrasiti neugledan zid ili ogradu.
Potrebni materijali:
Veće limene konzerve
Autolak u 2 boje po izboru
Samolepljiva traka , deblja
Čekić i ekser
Kuke za ogradu (ako budete želeli da obesite svoje saksije)   
Uputstvo:
1. Pažljivo očistite konzerve, te skinite svaki zaostali komad ambalaže ili lepka. Obojite konzervu autolakom u prvoj boji i ostavite da se suši najmanje dva do tri sata.
2. Nanesite samolepljivu traku u obliku šare po vašem izboru (mi smo se odlučili za pruge). Pređite konzervu autolakom u sledećoj boji i ostavite da se osuši, te uklonite samolepljivu traku.
4. Prihvatite se čekića i eksera i izbušite rupe za drenažu na dnu svake konzerve. Pazite da ne oštetite farbu.
5. Ako ćete kačiti svoje nove, limene saksije pričvrstite kuke na ogradu ili zidu (i njih možete preći autolakom).
6. Na dno svake saksije sipajte malo šljunkai spremni ste da zasadite svoj omiljeni cvet ili biljku!
Sačuvana


Maki
moderator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Valjevo
Poruke: 326« Odgovor #71 poslato: Март 02, 2011, 05:12:12 »

 #aplauz# svaka cast
Sačuvana


jovan26
Jr. Member
**
Van mreže Van mreže

Lokacija: Bijeljina
Poruke: 87« Odgovor #72 poslato: Март 02, 2011, 06:13:44 »

APLAUZ,OVO JE EXTRA.
Sačuvana

Jovo
moderator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Vitkovac - Kraljevo
Poruke: 3926« Odgovor #73 poslato: Март 02, 2011, 08:29:37 »

 #aplauz# super
Sačuvana

sladzana
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Obrenovac
Poruke: 1084« Odgovor #74 poslato: Март 03, 2011, 09:23:52 »

samo ti pucaj slike a mi cemo da radimo  #jupi#  #aplauz# msm u mom slucaju posle 1 maja  #kisic#
Sačuvana


ruska
Sr. Member
****
Van mreže Van mreže

Lokacija: KRALJEVO - POLUMIR
Poruke: 376« Odgovor #75 poslato: Март 03, 2011, 03:29:58 »

 #aplauz# lepe ideje samo da konačno #suncano# pa da krenemo u akciju #kisic#
Sačuvana


verb
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Obrenovac-Kragujevac
Poruke: 1889


da sam lepa lepa sam dal sam posla ili dosla ?????


« Odgovor #76 poslato: Март 03, 2011, 10:12:22 »

super mi je ideja,moze posluziti kao mali rasadnik ne zauzima puno prostora a kosta skoro dz pare

samo su mogli da skinu nalepnice,bilo bi lepse
Sačuvana


Agika
moderator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Zrenjanin
Poruke: 2633WWW
« Odgovor #77 poslato: Март 05, 2011, 06:29:09 »

pretuajuci po ormanu naisla sam na vizitku gde pise: keramika -grncarija djordjrvic.........Vojvode Misica 59/1 Obrenovac...............

`el bi mogle vas dveee Obrenovcanke da procunjate i vidite oli doticni jos postoji - a pise i da na Kalenicu ima prodajni prostor!?
Sačuvana

                             

verb
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Obrenovac-Kragujevac
Poruke: 1889


da sam lepa lepa sam dal sam posla ili dosla ?????


« Odgovor #78 poslato: Март 05, 2011, 06:55:24 »

ima cvecaru na pijaci...jos uvek radi..mislim da je bobana uzimala nesto od njih ...sta ti treba da se detaljnije raspitam??
Sačuvana


Agika
moderator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Zrenjanin
Poruke: 2633WWW
« Odgovor #79 poslato: Март 05, 2011, 09:35:34 »

sta sve imaju od robe....grncarija........ i da li su raspolozeni za saradnju!........onda bih ti dosla(li) u goste! #haha#
Sačuvana

                             

verb
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Obrenovac-Kragujevac
Poruke: 1889


da sam lepa lepa sam dal sam posla ili dosla ?????


« Odgovor #80 poslato: Март 05, 2011, 10:45:01 »

http://www.facebook.com/group.php?gid=108853489149501&v=info
http://www.grncarijadjordjevic.com/
pogledaj ovo ...
Sačuvana


Agika
moderator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Zrenjanin
Poruke: 2633WWW
« Odgovor #81 poslato: Март 05, 2011, 10:48:21 »

 #haha#  ti si izmisljen lik!..... #krsti#...ti ne postojis! :pehar:
Sačuvana

                             

verb
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Obrenovac-Kragujevac
Poruke: 1889


da sam lepa lepa sam dal sam posla ili dosla ?????


« Odgovor #82 poslato: Март 06, 2011, 02:12:35 »au bre agika duso pa valjda me znas  #ahaha# #ahaha# #ahaha#  samo kaziii  #haha#
Sačuvana


Daniella
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 1500


Beograd


« Odgovor #83 poslato: Март 07, 2011, 11:46:54 »

ovo je fenomenalno,  #aplauz# verb
Sačuvana


Daniella
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 1500


Beograd


« Odgovor #84 poslato: Март 23, 2011, 04:00:52 »

Panj u funkciji saksije

evo pojasnjenja na sledecoj stranici
http://moja.lisa.rs/moj-stan/uradi-sam/3116-panj-u-funkciji-saksije.html
mislim da ce dobro ici u Verbilend i u Agikin raj.  #zmirko#
Sačuvana


aldu
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Sopot
Poruke: 897« Odgovor #85 poslato: Март 28, 2011, 08:08:51 »

Све је супер. Најжешће је што можеш купити нешто од тих производа па сам још украсити неком од техника, додати неки детаљ ите. Шта мислиш Дани?
Sačuvana


aldu
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Sopot
Poruke: 897« Odgovor #86 poslato: Март 28, 2011, 08:10:31 »

Не видех нигде ценовник...
Sačuvana


Agika
moderator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Zrenjanin
Poruke: 2633WWW
« Odgovor #87 poslato: Март 28, 2011, 08:35:00 »

Tenks što misliš na mene Dani....ja toga imam u dvorištu na tone i u raznim dimenzijama  #haha#
Sačuvana

                             

Agika
moderator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Zrenjanin
Poruke: 2633WWW
« Odgovor #88 poslato: Март 29, 2011, 07:01:15 »ovo su kreacije ovogodisnje ispred kuce
Sačuvana

                             

shixml
Cvećar početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 2« Odgovor #89 poslato: Април 02, 2011, 09:44:56 »

Molim za pomoc i iskusan savet!
Ovih dana krecem sa uredjivanjem baste. Cilj mi je prvo da posadim novu travu jer zelim da bude dobrog kvaliteta.
Stara trava je propala i nije vise to to. Potrebni su mi saveti oko vrste zemlje i koju travu posaditi? I da li se moze
zemlja staviti preko postojece trave ili moram sve iz pocetka.
Sačuvana

Stranice: 1 2 [3] 4   Idi gore
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  

Cvecara Kikka Zrenjanin Belgrade Gift Baskets Rukotvorine Iza Duge
Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2011, Simple Machines | Srpski prevod: www.tnenad.net
Theme by hhy89
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.08 sekundi sa 26 upita.