FORUM CVECARA
Септембар 21, 2014, 03:01:55 *
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:
 
Stranice: [1] 2 3 4   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Torte, kolaci, deserti .........  (Pročitano 43419 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
valjevka
administrator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Valjevo
Poruke: 4528


Valjevo


« poslato: Новембар 14, 2009, 12:10:18 »

par zanimljivih ideja sa neta inace spremam se za maminu slavu pa sakupljam polako....

Šumska tajna




Potrebno je:
300 gr čokolade
1 margarin
200 gr mleka u prahu
1 pomorandža
200 gr šećera u prahu
Čokoladu rastopiti sa 1/2 margarina. Mleko u prahu zamesiti sa sokom od jedne pomorandže. Narendati i koru. U to dodati umućenu polovinu margarina sa šećerom u prahu. Od toga napraviti kuglice – 50 komada. Papirnate korpice poređati na poslužavnik i u svaku korpicu sipati po 2 kašičice rastopljene čokolade a zatim staviti po jednu belu kuglicu u sredinu. Ukrasiti sa čokoladnim mrvicama,mrvicama u boji, srebrom u prahu ili neka ostanu bez ukrašavanja.  Kada se kolač ohladi,izvaditi iz papirnatih korpica.

Domine




Potrebno za korice:
100 g  putera
2 jaje
3-4 šoljice mleka
prstohvat sode bikarbone
brašno po potrebi
Karamel fil:
500 ml mleka
500 g šećera
80 g margarina
Fil od oraha:
125 g margarina
125 g šećera u prahu
5 žumanaca
2,5 kašike šećera
150 g mlevenih oraha
šoljica mleka
1 vanilin šećer
Čokoladna glazura:
150 g čokolade
2-3 kašike ulja
Royal icing(za bele tačke)
1 belance
200 g šećera u prahu
1 kašičica gustina
1 kašika limunovog soka
Za korice: Pomešati buter,jaja,mleko,sodu bikarbonu i brašno po potrebi da se dobije testo koje se može razvlačiti u kore.
Praviti devet kora i peći na prevrnutom plehu. Kada su pečene,pokriti ih nečim težim da se ne iskrive dok se hlade.
Karamel fil: Kuvati mleko i kristal šećer.Kada provri i šećer se istopi,smanjiti temperaturu i dugo kuvati uz povremeno mešanje.Kuvati dok ne dobije boju karamele a to je odprilike kada se mleko prepolovi. Voditi računa da ne iskipi prilikom kuvanja. Na kraju dodati margarin.
Fil od oraha: Margarin umutiti sa šećerom u prahu.Žumanca skuvati na pari sa kristal šećerom. Orahe popariti sa vrelim mlekom i ostaviti da se ohlade.Kada se ohladi,prvo sjediniti margarin i žumanca pa tek onda dodati orahe.Na kraju staviti vanilu.
Prvu koricu filovati tanko sa karamel filom pa staviti drugu koricu i preko nje fil od oraha.Raditi naizmenično dok se ne prefiluju sve korice.Zadnju koricu ne filovati.
Ostaviti da se stegne i najbolje je tek sutra seći domine.
Isečene domine pre stavljanja glazure,složiti na rešetku od rerne. Ispod rešetke,najbolje je staviti veći poslužavnik da glazura ne bi curela po stolu.Posle stavljanja glazure,ostaviti da se stegne.
Royal icing: Belanac i šećer u prahu,viljuškom mutiti,dodati gustin i limun.Smesa je gotova kada postane gusta i glatka.
Royal icing sam sipala u kesu za zamrzivač i tek onda sam malo vrh od kese isekla. Prvo sam povukla liniju preko sredine pa tek onda stavljala tačkice.
Savet:
Ako kod vas ima da se kupe gotove korice(kao za Rozen tortu)nemojte se mučiti da ih pravite :)
Domine možete filovati i samo sa jednim filom,ne morate kao ja,sa dva.


Rolat sa kidy čokoladicama




Jednostavan za pravljenje a ukusan rolat.
Recept je preuzet od moje zaove :)
Potrebno je:
200 ml vode
1/2 kg šećera
3 kašike kakaa
10 kidy čokoladica
1 margarin
550 gr keksa
Šećer staviti u vodu da se istopi.Dodati margarin isto da se istopi i kakao i sačekati da počne da vri. Skloniti na stranu i u to staviti mleveni keks i dobro promešati.
Uzeti kesu i poprskati sa vodom. Staviti jednu polovinu i na drugu kesu drugu polovinu. Oklagijom se razvuče,toliko da stanu 5 kidy čokoladica



Umotati rolat uz pomoć kese i staviti ga u zamrzivač i po potrebi seći.
Uvek ga držim u zamrzivaču i samo  15 minuta ranije izvadim,isečem koliko mi je potrebno a ostatak opet vratim.
Gosti vas nikad ne mogu zateći bez  kolača u kući ;)
Na jedan rolat sam stavila kidy čokoladice sa ukusom jagode a na drugi mlečni kidy.



Išleri



Testo:
Umutiti 90 gr masti,90 gr margarina,100 gr prah secera,pa dodati 1 zumance,100 gr mlevenog lesnika i 200 gr brasna. Testo treba da bude mekano,da se ne raspada. Ostaviti testo da odstoji 30 minuta, a zatim rastanjiti kao za vanilice i vaditi krugove. Peci na 200 stepeni.
Fil:
160 gr margarina,160 gr prah secera i 2 zumanceta dobro umutiti,dodati 50 gr otopljene cokolade i sneg od 2 belanceta. Ostaviti malo da se ohladi.Sastavljati islere sa filom.
Glazura:
50 gr cokolade,2 kasike ulja,2 kasike mleka
  
[/size]
Sačuvana


Nerro
Gost
« Odgovor #1 poslato: Новембар 14, 2009, 08:14:32 »

Rafaelo stanglice

300 gr šećera
2 dcl vode
½ margarina
500 gr mlevenog keksa
100 gr prženog mlevenog neslanog kikirikija

Za premaz:
1 dcl mleka u prahu
150 gr šećera
½ margarina
200 gr mleka u prahu
100 gr kokosa

Pripremanje: Prokuvati vodu sa šećerom, dodati margarin, keks i kikiriki. Masu staviti u jednu nauljenu tepsiju srednje veličine. Za premaz: Prokuvati mleko sa šećerom, dodati margarin, mleko u prahu i kokos, pa namazati na prethodnu masu. Ostaviti nekoliko sati na hladnom mestu da se stegne, pa seći štanglice.

Bonzita

10 kasika secera uspinovati pa dodati:
250 g margarina
7 kasika meda
150 g seckanih oraha
100 g suvog grozdja
5 kasika susama
100 g cokolade za kuvanje
Sve pomesati pa dodati korn fleks toliko da se dobije masa
koja se moze oblikovati. Izliti sve na masni papir, dobro
izpritiskati oklagijom i ostaviti da se ohladi a onda
seci stanglice.

Kakao preliv za posne kolace


150 gr secera
50 gr kakaoa
casa vode

Pripremanje: U serpu staviti kristal secer, s casom vode i ukuvati gust sirup. Dodati 50 gr u malo vode rastvorenog kakaoa, sipati u secer, izmesati, skinuti sa vatre i mesati varjacom dotle dok se glazura ne stegne. Kolace prevuci ovom glazurom, ostaviti da se osusi i tek onda seci kolace.

Kuglice od smokava

200g smokava,
100g mlevenih oraha,
100g šećera,
100g margarina,
malo ruma,
rendane kore od limuna.

Na mašini za meso samleti smokve dva puta. Dodati orahe, šećer, rum, koru od limuna i umućen margarin. Sve dobro izmešati. KašIčicom vaditi masu, praviti kuglice i uvaljati ih u šećer.
Slagati ih u korpice od hartije.


Rum minjoni


200g margarina,
200g čokolade,
100g mlevenih oraha,
200g šećera u prahu,
100g suvog grožđa,
0,5 dcl ruma.

Suvo grožđe potopiti u rum i ostaviti da odstoji 1/2 sata. Rastopljenu
čokoladu pomešati sa šećerom i razmekšalim margarinom. Dodati orahe i grožđe sa rumom. Staviti da se ohladi.
Oblikovati loptice i slagati ih u korpice od hartije.
Sačuvana

Nerro
Gost
« Odgovor #2 poslato: Новембар 14, 2009, 08:19:33 »

ROLAT OD SUVIH ŠLJIVA

Ušpinovati 250gr šećera sa malom šoljom vode, kada provri špinovati 4-5 minuta. Dodati 200gr seckanih oraha, 250gr mlevenih šljiva i propržiti još malo. Kada se prohladi dasku posuti šećerom i napraviti rolat.

KUGLICE SA SUSAMOM

Propržiti 200gr susama, toplo umešati sa 250gr ratluka od vanile. Umešati šolju seckanih oraha. Praviti kuglice, uvaljati ih po želji u mlevene orahe ili susam.

POSNE ŠTANGLE OD LEŠNIKA

Ušpinovati 250 gr šećera sa malo vode, dodati 250gr mlevenih lešnika, 100gr suvog groždja i 100gr seckanih suvih smokava i još malo kuvati. Dasku posuti prah šećerom, izručiti masu, podeliti je na 2 dela. Jedan deo rastanjiti , premazati medom ili sirupom iz slatka i poredjati 250gr seckanog južnog voća (banane, ananas, urme). Staviti drugi deo testa i pritisnuti. Kada se ohladi staviti glazuru od čokolade.

POSNE KOCKE OD SMOKAVA

Preliti 250gr šećera sa 200ml vode i skuvati sirup. Dodati 250gr mlevenih smokava i 250gr mlevenih oraha, promešati još malo na šporetu i premezati oblandu. Preko staviti drugu oblandu, pritisnuti i ohladiti. Po želji se može preliti glazurom od čokolade. Seći na kocke.

KUGLICE OD ČOKOLADE

Skuvati sirup od 280gr šećera i 6 kašika vode. Dodati 280gr obarenih, oljuštenih i isečenih badema. Od toga praviti kugle. Kuglice uvaljati u masu skuvanu od 8 kocaka šećera, 3 kašike kuvane crne kafe, jedne i po štangle čokolade. Na kraju sve uvaljati u struganu čokoladu.

URME OD ČOKOLADE

Potopiti u toplu vodu 250gr urmi, raseći ih po dužini i izvaditi koštice. Zamesiti 100gr mlevenih oraha, 3 kašike šećera u prahu, kašičicu ruma i sok limuna i tom masom puniti urme.
Istopiti 100gr čokolade za kuvanje sa kašikom ulja i malo vode. Čačkalicom spuštati urme u čokoladu i redjati ih na podlogu da se ohlade.


POSNE VANILICE

Potrebno je: čaša od jogurta ulja, čaša šećera, 2 čaše brašna, 2 kašike vinskog sirćeta, kašičica praška za pecivo, džem od kajsija, šećer u prahu i vanilin šećer.
Sve sastojke osim džema i prah šećera dobro izmesiti. Na dasci posutoj brašnom razviti koru debljine 3-4mm pa vaditi modlom vanilice. Redjati ih u pleh i peći. Tople sastavljati džemom i odmah uvaljati u šećer u prahu sa malo vanile.

KAKAO KOCKE

Potrebno: 1 čaša šećera, 3 kašike džema od kajsija, pola čaše ulja, 2 čaše brašna, 2 kašike kakaoa, šaka seckanih oraha, prašak za pecivo, vanilin šećer, malo cimeta, džem za filovanje.
Pomešati sve sastojke i dodati vode ako treba da se dobije homogena masa. (Paziti koliko vode može da popije testo!!!) Podmazati pleh, u njemu rastanjati testo i peći pola sata na 200°C. Kada se kora ohladi preseći je na pola, filovati džemom i preliti nekom glazurom (šećer, čokolada i sl.) pa secite na kocke.

Sačuvana

Nerro
Gost
« Odgovor #3 poslato: Новембар 14, 2009, 08:33:35 »

Kuglice od jabuka

1 kg kiselih jabuka
500 gr šećera
50 gr oraha
1 pomarandža

Od šećera i čaše vode ukuvajte gust sirup. Dodajte očišćene i narendane jabuke.Kuvajte uz mešanje. Pred kraj sipajte sok od pomorandže i narendanu koru od pomorandže. Kuvajte sve dok se ne zgusne. skinite sa vatre i umešajte seckane orahe. Kad se masa prohladi vlažnim rukama pravite kuglice. Svaku uvaljajte u kristal šećer

Korpice od cokolade


Opet proizvoljne mere (vise - manje)

Oko 250g visanja (bez kostica) preliti secerom i rumom. Prokuvati i ostaviti kratko da vri (oko 5minuta) . Morate da pazite dok kuvate, jer vrlo lako moze da se desi da ribate celu kuhinju. Sorry

Rastopiti 300g cokolade sa 200g margarina.
Papirne korpice, poredjati po jednu na ravnu tacnu i do pola napuniti cokoladom, dodati jednu rum-visnju i dopuniti cokoladom. Dok je toplo moze se ukrasiti sitnim ruzicama od ratluka, ili sarenim mrvicama (kao jednostavnija varijanta). Ostaviti da se ohladi.

ŠERI KOCKE
Ovo je najlakši i najbrži mogući recept sa najmanje sastojaka:


Istopiti na pari 250 gr čokolade za kuvanje i 150 gr margarina. Ovom smesom puniti papirne korpice i unutra stavljati po jednu višnju iz kompota, prethodno da malo odstoji u rakiji, rumu, ili nekom drugom alkoholu koji volite. Odgore dodati još malo čokolade i ostaviti da se ladne...

SERI KUGLICE


Potrebno je:

- 150 gr. cokolade za kuvanje;
- 160 gr. mlevenih oraha;
- 3 kasike ruma;
- visnje iz visnjevace;
- cokolada u prahu.

Priprema:

- Secer kuvati sa 3 kasike vode dok se ne dobije gust sirup. Skloniti sa ringle, pa umesati narendanu cokoladu, orahe i rum.
Kad se masa ohladi oblikovati kuglice, a u svaku utisnuti 1 visnju.
Kuglice uvaljati u cokoladu u prahu i ostaviti da se prosuse na vazduhu.

Rum kuglice

Sastojci:100gr secera,100gr mlevenih oraha,100gr strugane cokolade,2 jaja,2 kasicice ruma,50gr margarina,1 vanilin secer.
Priprema:u posudu staviti secer,mlevene orahe,struganu cokoladu,1 belance i rum.Za to vreme skuvati jedno tvrdo jaje,zumance propasirati i dodati 50gr margarina i vanilin secer.Margarin i jaje dobro izmesati i praviti kuglice velicine lesnika.Ove kuglice umotati u malo pre napravljeno testo da se dobiju sada vece kuglice lepo oblikovane.Takve kuglice uvaljati u secer.Ohladiti ih i prosusiti

kornifleks kolaci

160 grama kornifleksa
80 grama margarina
360 grama secera
100 grama mlevenih orasa
cimet
250 ml slatke pavlake

otopiti margarin zajedno sa secerom, mesati dok masa ne pozuti. lagano dodati slatku pavlaku i kad se masa ponovo opusti ubaciti mlevene orahe i cimet. uz stalno mesanje kuvati doks e opet ne zgusne. na kraju sipati kornifleks i ostaviti da se ohladi. masu oblikovati po zelji

Šišarkice

100 gr. margarina
4 kašika šećera
100 gr.čokolade
4 kašika meda
1 manja kutija korn fleksa
može a i ne mora 100 gr.seckanih oraha

Rastopiti margarin sa šećerom, medom i čokoladom, dodati 100 gr seckanih oraha. Korn fleks sipati po malo u masu uz neprestano mesanje. Vaditi varjačom, a rukom spuštati u minjon podmetače (papirne korpice). Dobije se oko 50 šišarkica.

BON ZITA

Uprziti 250 gr secera i 200 gr seckanih oraha. Sipati na drvenu dasku malo namazanu uljem i kada se ohladi istuckati cekicem.
Otopiti na pari 250 gr cokolade, jedan margarin i dodati 180 gr suvog grozdja. Sve pomesati i razliti u papirne korpice.

Beli kolač

- 2 kesice želatina
- 1 slatka pavlaka
- 1 kisela pavlaka (a može i kis.mleko ono masnije)
- malo šećera

Za podlogu:

- 2-3 kašike meda
- 100gr margarina
- 2 kesice vanil šećera
- 3-4 kašičice kakaa
- musli (mešani po želji)

Želatin pripremite po uputstvu sa kesice, onda dok ga lagano zagrevate dodate slatku pavlaku, pa kiselu pavlaku i šećer i to lagano mešate. Nikako ne sme da provri.
Kad se zagreje skinite sa šporeta.
U drugu šerpu stavite med, dodajte margarin i sve to zagrevajte na istoj onoj ringli. Dodajte i preostale sastojke, a musli na kraju (ovo podseća na Čupavce). Kada se masa sjedini izručite je u kalup i napravite koru. Preko sipajte onaj beli krem i ostavite u frižideru oko 1,5h da se stegne.
Kad se stegne, otvorite kalup i imate jednu fenomenalnu belu kolač tortu.
Može biti različitog oblika, a mogu se sći i kocke.

Čupavci sa kikirikijem


S obzirom da je ovo bio eksperiment, radila sam sa materijalom koji sam imala kod kuće.

- 250 gr kikirikija (pečenog neslanog)
- 100 gr meda
- kašika vode
- kesica želatina
- 150 gr suvog grožđa
- 100 gr mešanih semenki (susam, golica, suncokret, lan)

Med i jednu kašiku vode zagrejati na šporetu i u njega dodati želatin (spremite ga po uputstvu sa kesice) i pomešajte sa medom. Radite to na tihoj vatri da vam ne bi provrilo. Skinite med i u njega umešajte sve semenke i kikiriki.
Kada se malo prohladi sipajte kašičicom u papirne korpice i ostaivte da se hlade.
Preporuka: Sakrijte od ukućana, jer možda neće stići da se ohlade i stegnu

I dosta za večeras!

Kad me dohvati Valjevčica  #kazna# #kazna# #kazna#
Sačuvana

valjevka
administrator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Valjevo
Poruke: 4528


Valjevo


« Odgovor #4 poslato: Новембар 15, 2009, 01:26:55 »

„No problem“ bombone



POTREBNO JE
150 g šećera, 100 ml vode, 150 g mlevenih lešnika, 150 g mlevenog keksa, 50 g kakaoa, 100 g čokolade, 100 g maslaca, kašika eurokrema, 3 pakovanja „no problem“ šarenih čokoladnih bombonica ZA PRELIV 150 g čokolade, kašika ulja, kašika mleka
PRIPREMA
Stavite vodu i šećer da se kuvaju šest minuta, pa dodajte lešnik, keks i kakao. Kada se masa prohladi, dodajte penasto umućen maslac, eurokrem, otopljenu čokoladu i dve kesice usitnjenih bombonica. Od mase formirajte deblju koru i dobro ohladite. Isecite na manje kocke i svaku prelijte otopljenom čokoladom i ukrasite bombonom.
Sačuvana


Spasilda
Cvećar početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 5



« Odgovor #5 poslato: Новембар 15, 2009, 09:32:52 »

Davno, od jedne izuzetne domaćice sam dobila par saveta. Najvažniji mi je ovaj za špinovanje šećera koji je osnov za mnoge sitne kolače.

Kada špinujete šećer, neka to ne bude na najvećem stepenu zagrevanja, već na umerenoj temperaturi (npr. ako je oznaka od 1 do 3, onda na 2 ako jew od 1 do 6 onda na 4 itd,).
Kada šećer počne da izbacuje one klobuke staklaste, promešajte ga SUVOM kašikom, podignite je iznad posudei kažiprstom uzmite malo, brzo duvajte a onda prilepite palcem. Kada odvojite kažiprst i palac, polako, onda bi trebalo da se pojavi, tj. razvlači nekoliko stubića šećera. Tada ODMAH sklonite šerpu sa ringle. To je dobro ušpinovan šećer i nikada se neće desiti da kolačići,( naročito moje bajadere) budu mekani ili da se rune od prekuvanog šećera.


Ja po nekoliko puta proveravam na ovaj način da li je šećer gotov, i da ponovim, onog trena kada se pojave stubići sklonite ODMAH sa rindle.
P:S. kada probate a šećer još nije ušpinovan, prsti se odvajaju lako, i nema tih stubića
Sačuvana

sladzana
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Obrenovac
Poruke: 1084



« Odgovor #6 poslato: Октобар 14, 2010, 08:23:38 »

                        PRINCES KROFNE

uzmes jednu vecu casu za vodu ,napunis je punu vodom i sipes u serpu u koju ces kuvati...u tu istu casu sipes ulje malo manje od pola case(otprilike za debljinu prsta) i sve to stavis da provri.Kad je provrelo ostavis da vri jedno minut,dva i dodas brasno odmereno isto u onoj casi ,puna do vtha i plus jos jedna supena kasika.Sve to dobro uprzis mesajuci dok se ne razbiju grudvice i testo odvoji od serpe i ostavis da se ohladi.Kad se prohladilo onako da bude malo mlako dodas 5 jaja jedno po jedno mesajuci mikserom (ja stavim one nastavke za testo) dok se masa dobro ne izjednaci(bude onako malo lepljiva) Krofne vadis malom kasicicom u pleh ( ne trema ga podmazivati) ja ih vadim spricem za tulumbe sa onim malim zvezdastim nastavkom.Rernu zagrejes na 250 stepeni i ubacis pleh,peces 25 min.bez otvaranja rerne,onda iskljucis rernu a krofne ne vadis bar jos jedno pola sata .
fil:  700ml mleka i 10kasdika secera stavis da provri,posebno umutis 2 jaja malo hladnog mleka ,7 kasika brasna i jedan puding od vanile,2vanil secera i polako mesajuci sipas u kljucalo mleko i kuvas dok se ne zgusne.Princeze preseces na pola i filujes pa pospes prah secerom........
Probajte ne moze da omane,po ovom receptu ih pravim unazad jedno 30god #zmirko#

Od ovog istog testa pravim i tulumbe,koje pecem u rerni,ekstra su  #kisic#


Sačuvana


valjevka
administrator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Valjevo
Poruke: 4528


Valjevo


« Odgovor #7 poslato: Октобар 14, 2010, 01:47:38 »

Sonjine knedle

Germ knedle (Knedle sa makom)

1 jaje,
3 kašike ulja,
brašno po potrebi,
6 kašike mleka,
malo kvasca,
malo soli,
malo šećera.

Ovo je osnovna smesa za 2 knedle. Potrebno je još: mleveni mak pomešan sa prah šećerom i  rastopljeni margarin za preliv, a pekmez od šljiva za nadev.

Pomešati kvasac sa malo brašna, šećera i soli sa mlakim mlekom. Kada kvasac počne da raste pomešati ga sa brašnom i 1 jajetom. Zamesiti testo i ostaviti ga da nadođe. Kada se digne rukama oblikovati jufku i preseci je oštrim nožem na pola (za veći broj knedli deli se na pola, pa ponovo na pola). Prstima oblikovati kao pogačicu, prema spolja tanje a u sredini deblje. Na sredini staviti kašičicu gustog pekmeza od šljiva i prstima zatrvoriti knedlu. Kuvati ih u dubljoj posudi (do pola nalivena voda) u poklopljenoj proključaloj vodi (spojen deo testa okrenuti ka gore). Posle 15-20 min. gotove knedle servirati na većem tanjiru, tako što se prvo preliju rastopljenim margarinom a onda pomešanim mlevenim makom i šećerom u prahu.

Nerrine torte

Sladoled torta

Umutiti: 12 belanaca sa 500 gr.secera i na kraju dodati 1 kasiku sirceta. Susiti u rerni 1 sat.

Fil: Skuvati 1/2 l. mleka sa 8 kasika secera, 5 kasika brasna (gustina) i 12 zumanaca.
Posebno umutiti 1 margarin sa 150 gr.secera u prahu.
Umutiti 2 slaga.
Kad se fil ohladi sjediniti ga sa margarinom i slagom i podeliti na dva dela. Jedan fil ostaje kako jeste, a u drugi dodati 300 gr.mlevenih oraha.

Odozgo staviti dva slaga.

TORTA SA KEKSOVIMA RAZNIM (JAFA TORTA)

Kora:
6 jaja
6 kašika šećera
10 kašika oraha
2 kašike brašna
2 kašike ulja
1 štangla čokolade
1 kesica praška za pecivo

Fil 1:

300gr mlevenog keksa
2dl soka od pomorandže
170gr margarina
50gr šećera u prahu


Fil 2 i 3:

1l mleka
4 pudinga od vanile
150gr šećera u prahu
250gr margarina
(skuvati puding u mleku, malo ohladiti, umutiti puding, šećer i margarin. podeliti na 2 dela i u jedan dodati otopljene 4 štangle čokolade)

Složiti:
kora, fil 1, 300gr jafa-keksa (prethodno isprskanog sokom od pomorandže, čokolada na dole), fil 2, 2 kutije piškota (prethodno isprskanih sokom od pomorandže), fil 3, šlag.


VOĆNA TORTA


• 2 kutije piškota
• 500 gr. šlaga (umutiti sa 300 gr mleka)
• 250 gr. šećera u prahu
• 4 kisele pavlake
• voće poželji (oko ½ kg)

Slagati piškote (potopljene u mleko), fil, voće, piškote, fil


KIKIRIKI TORTA


Potreban materijal:

8jaja, 16 kasika secera, 250g mlevenog kikirikija, 200g cokolade, 200g putera
Nacin pravljenja:
Belanca umutiti sa 8 kasika secera, pa dodati kikiriki;od ovoga ispeci, na umerenoj temperaturi, dve kore;
Na pari umutiti zumanca sa 8 kasika secera, pa u ovo dodati penasto umuceni puter i rastopljenu cokoladu.
Filovanu tortu premazati slagom
Sačuvana


Nerro
Urednik cvećar
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 906


Beograd


« Odgovor #8 poslato: Новембар 02, 2010, 12:10:33 »

Ovu ja obožavam. nemam fotke ali sam je pravila više puta.

Žerbo- torta

( pleh 27cm)
12jaja - 24 kašike šećera - 370g oraha - 100g šećera - 400g maslaca - 150g čokolade - 7 kašika crne kafe
Glazura: 4 štangle čokolade - 25g maslaca - 1 jaje

Kore:Ulupajte sneg od 12 belanaca. Dodajte 12 kašika šećera i mlevene orahe. Pecite u 3 dela- 3 kore u podmazanom plehu.

Grilijaš: 100g šećera ušpinujte i svaku koru premažite. Ohladite.

I Fil: Istopite 150g čokolade, dobro umutite sa 150g maslaca. Svaku koru premažite ovim nadevom.

II Fil: Dobro umutite 12 žumanaca sa 12 kašika šećera i jakom skuvanom crnom kafom. Kuvajte na pari. Ohladite. Umutite sa 250g maslaca. Opet premažite sve kore.

Glazura: Istopite čokoladu, umutite maslac. Prohladite. Umutite jaje. Zalijte sa glazurom tortu.



http://www.receptomania.com/Forums/viewtopic/t=104/postdays=0/postorder=asc/start=15.html

Pogledaj ovde u slici i reči da ne prenosim celu tortu - Masky je pravila Ice coffe torta. Žena je moj idol inače je poslastičar. A torta izgleda mmmm
Sačuvana


sladzana
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Obrenovac
Poruke: 1084



« Odgovor #9 poslato: Новембар 02, 2010, 12:34:01 »

 kupljeno Nerro pravim ovu tvoju.......pogledala i ovu od Masky,super je ali neka za drugu priliku....posto pravim tri torte zbog ovih mojih moram grcki sladoled i jafu to su vec narucili,a ova tvoja mi se bas dopala
Sačuvana


Nerro
Urednik cvećar
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 906


Beograd


« Odgovor #10 poslato: Новембар 02, 2010, 06:06:32 »

Ova Ice caffe može za Novu godinu. A moja žerbo je prstiće da poližeš. Napravi je dan ranije, ako već nisam napomenula. Onda ima neviđeni ukus.
Sačuvana


Daniella
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 1500


Beograd


« Odgovor #11 poslato: Новембар 02, 2010, 08:48:39 »

Moja mama pravi zerbo kolace i super su. Isti je princip kao i kod ove torte.
Sačuvana


Nerro
Urednik cvećar
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 906


Beograd


« Odgovor #12 poslato: Новембар 02, 2010, 10:18:41 »

Tako je zovu se žerbo kocke. To baš nisam dugo pravila, a mogla bih da napravim i ja jednu torticu kad budem išla kod kumova na slavu.
Sačuvana


Daniella
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 1500


Beograd


« Odgovor #13 poslato: Новембар 15, 2010, 02:29:50 »

ИНТЕРКОНТИНЕНТАЛ ТОРТА
(Јасна)

КОРЕ:
6 беланаца
6 кашика шећера                       
100 гр. млевених ораха
1 супена кашика брашна
(Пећи 3 такве коре)

ФИЛ:
18 жуманаца
250 гр. шећера
500 гр. млека
1 путер и ½ маргарина
2 ванилин шећера
6-7 супених кашика брашна (или пудинга од ваниле)

Одвојити мало млека хладног млека и разредити смесу од умућених жуманаца са шећером и брашном. Угрејати млеко па у то додати умућену смесу од жуманаца. Кувати крем на благој ватри. Пред крај кувања додати у фил ½ маргарина и 2 ванилин шећера.
Кад се фил охлади додати га у 250 гр. умућеног путера или маргарина, кашику по кашику.
Фил поделити на 2 дела.
-   у I део фила (1/3 фила) додати 200 гр. сецканих ораха или лешника, а
-   у II део фила (2/3 фила) додати 4 штангле растопљене чоколаде.
Прву кору филовати чоколадним филом, другу филом са орасима (лешницима), трећу кору и около филовати чоколадним филом.
Одозго се може ставити и глазура од чоколаде (200 гр чоколаде са мало путера и млека).
Sačuvana


Daniella
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 1500


Beograd


« Odgovor #14 poslato: Новембар 24, 2010, 12:52:15 »

Isprobala sam svakakve varijante, kombinovala recepte i ovaj mi se najvise svidja. Mada je malo poskuplji. Evo mog poslednjeg recepta
           CHEESE CAKE

Izmiksati keks (moze Pti ber, Zlatni Pek ili jos bolje Premia-in mesvina Pti Bera i cajnog peciva), pa dodati istopljen puter (margarin), med i sok od pomorandze. Rastanjiti koru i staviti u frizider. Mere su - otprilike 150gr keksa, 2/3 putera (od 125gr), 4 kasicice meda, malo soka od pomorandze.

Fil - maskrapone domaci sir (Pravi se tako sto se 1l slatke pavlake IMLEK stavi na ringlu da se kuva, kad bude vruce - pre proviranja dodaju se 2 kasike (supene) limunovog soka). I kuva se 1 minut uz stalno mesanje. Skoniti sa vatre i kad se ohladi staviti u firzider 24h. Nakon toga pregaciti ga na gazu (ili decju pelenu) i u cediljku, pokriti i opet vratiti na 24h u frizider. Nakon toga sir je gotov - i od 1l slatke pavlake dobije se 500gr maskrapone sira). Umutiti i dodati koru od limuna i malo secera u prahu.
Na koru staviti fil. I poredjati voce npr. sumski mix (300 gr - kupine, sumske jagode, ribizle zamrznuto pakovanje).
Skuvati zelatin (koristim C) i dodati mleveni secer (jer sumsko voce nije uopste slatko). Mlak zelatin sipati preko voca.

Fil- jeftinija varijanta: 250gr domaceg maskrapone sira i 1 kisela pavlaka umucena sa korom od limuna i secerom u prahu.

Sačuvana


Daniella
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 1500


Beograd


« Odgovor #15 poslato: Новембар 24, 2010, 12:56:43 »

Evo i slike - nije nesto - to je poslednje parce koje je ostalo (od juce do danas). #haha#


Sačuvana


sladzana
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Obrenovac
Poruke: 1084



« Odgovor #16 poslato: Новембар 24, 2010, 08:40:56 »

Dani ,super .......pravim i ja ali malo drugacije i mislim jednostavnije i brze a otprilike isto kosta......da ne bi pravila maskarpone po dva dana,kupi 1/2 kg ela svezeg sira umutus sa 250gr secera u prahu,dodas 100ml slatke pavlake,umucena dva slaga i 2 kesice rastvorenog zelatina.......super je veruj mi ja skoro pravila i cas posla,probaj  #kisic#
Sačuvana


Daniella
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 1500


Beograd


« Odgovor #17 poslato: Новембар 24, 2010, 05:17:39 »

Pravila sam ja na 100 razlicitih nacina. Sa ella sirom i slatkom pavlakom, sa sremskim sirom i slatkom pavlakom, sa ... Jeste jeftinije je sa ella sirom, al ovo mi je lux varijanta kad bas hocete da sva cula uzivaju. #zmirko#
Sačuvana


vukica
Full Member
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 178



« Odgovor #18 poslato: Новембар 26, 2010, 07:48:57 »

Daniella,  #ruckic#  voda mi ida na usta od tvoje fotkice! Evo da se priključim i ja sa mojim omiljenim receptom za lenju pitu,pa ko voli nek izvoli:
   Potrebno: - pakovanje margarina,300g šećera,3 žumanca,šoljica mlakog mleka,500-600g brašna,prašak za pecivo,strugana korica i sok od 1 limuna,1kg.nakiselih jabuka,još 100g šećera,šoljica mlevenih oraha,kesica vanilin šećera.
   Priprema: - Zamesiti glatko testo od navedenih sastojaka(ja mutim mikserom) i podeliti na dva dela.U plehu rastanjiti jednu polovinu testa(ja se poslužim nožem i uljem jer ide malo teže kada se rastanjuje),preko staviti rendane jabuke u koje ste umešali vanilu,100g šećera i orahe,i preko rastanjiti drugi deo testa.Peći dok lepo ne porumeni.Po želji kada sečete kocke lenje pite možete ih posuti šećerom u prahu.
Sačuvana

Daniella
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 1500


Beograd


« Odgovor #19 poslato: Новембар 29, 2010, 03:30:43 »

Evo mog recepta (bolji je od onog proslog, mozda vam ubacim i slicicu kod kuce - ako je nesto ostalo)
 
MAFINI SA COKOLADOM

Potrebno za 12 kolacica (velikih) i 12 maleckih.

5 jaja,
150-170gr maslaca,
150 (-170) gr coklade za kuvanje ili crne cokolade,
120 (-150) gr secera,
1 vanilin secer
100 gr brasna
1 prasak za pecivo
malo mleka

Umutiti belanca sa secerom i vanilin secerom i dodavati zumance po zumance, pa dodati istopljen puter i cokoladu. Potom dodati brasno (sa praskom za pecivo). Masu ostaviti 30 minuta u hladnom. Izvaditi i razrediti sa malo mleka.
Puniti modle malo vise od polovine. Ako imate papirne korpice stavite prvo njih u pleh pa u njih sipati smesu.
Peci prvo na jacoj temperaturi pa smanjiti (npr. 200 pa 180 stepeni) 5-7 minuta.
Ko zeli moze odozgo da napravi krem od slatke pavlake, pudinga, slaga, istopljene cokolade ili nesto trece.
Ja ne stavljam nista kad pravim cokoladne.
Probajte.
Sačuvana


Agika
moderator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Zrenjanin
Poruke: 2622



WWW
« Odgovor #20 poslato: Јануар 25, 2011, 10:42:09 »

Košnice na drugi način

pakovanje  čokoladnih ,,Čar na dar,,
jedan margarin za kolače
osam kašika meda
200g čokolade
100g oraha-orginal recept
100g prženog susama

ja sam dodavala i lešnika i badema i seckanog sušenog voća, umesto čokolade za kuvanje, kakao tablu, mlečnu čokoladu....kome se šta više dopadne.....kombinacije su extra!

margarin i cokoladu otopite zajedno sa medom....ne da vri!.....u tu masu dodate sve što ste pripremili i na kraju Čar na dar......sve dobro izmešati i sipati u tepsiju-pleh od rerne....masa je poprilična.....dobro stapkati i ako možete stisnuti je kao oblatne....odmah staviti na hladno
 napomena.....prilikom vađenja morate biti pažljivi jer se dešava da se jako zalepi za podlogu pa se raspadnu a i ne ostavljati ih dugo na toplom jer se tope!
Sačuvana

                             

Daniella
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 1500


Beograd


« Odgovor #21 poslato: Фебруар 06, 2011, 10:43:01 »

TORTA BELI ANDJEO
Kora: 5 belanaca, 7 kasika secera, 5 kasika seckanih oraha, 2 kasike mlevenih oraha, 1 kasika soka od limuna. x3
Fil: 300 gr mlevenih oraha popariti sa 2 dl mleka i dodati 100 gr otopljene cokolade. Skuvati na pari 15 zumanaca sa 15 kasika secera, pa kad se fil ohladi dodati umucen 1,5 margarin. 2 banane ispasirati i preliti sokokom od limuna i sve sjediniti. Umutiti slag
Filovati: kora, fil, slag ...

TORTA BELI ANDJEO (malo modifikovana)

KORA: 10 (sam stavila ali je mozda bolje12) belanaca umutiti, pa dodati 14 kasika secera, 2 zumanca i 2 kasike limunovog soka. Tome varjacom dodati 2 kasike brasna, 14 kasika seckanih oraha (izblendiranih na krupnije komadice). Koru peci u velikom plehu od rerne i vrucu prevrnuti na radni deo posut secerom. Iseci na 2 dela (tako da se dobiju 3 kore iste debljine).
FIL: 200 gr mlevenih oraha popariti sa 100-150 gr vrucijeg mleka. Na pari kuvati 8 (10) zumanaca sa 10 kasika secera i malo mleka. Kad se fil skuva dodati 100 gr cokolade (Menaz). Umutiti 1 puter (125gr) i 1/2 margarina u to dodati (mutiti) ohladjen krem od zumanaca i cokolade, pa poparene orahe. Sve sjediniti. Umutiti slatku pavlaku (250 gr - moze i 500 gr zbog ukrasavanja).
Filovati - kora, fil, slatka pavlaka ...
Sačuvana


Daniella
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 1500


Beograd


« Odgovor #22 poslato: Фебруар 17, 2011, 02:14:22 »

LULETOVA TORTA (sa bademima)

KORA: 12 belanaca umutiti, pa dodati 16 kasika secera, 2 zumanca i 2 kasike limunovog soka. Tome dodati 2-3 kasike brasna, 14 kasika seckanih oraha i 2-4 kasike mlevenih oraha. Koru peci u velikom plehu i iseci na 2 dela (tako da se dobiju 3 kore iste debljine).

FIL: Umutiti zumanca (10) sa 4 kasike ostrog brasna, 5 kasika secera, 1 vanilin secerom i sa 1 pudingom. U mleko (400-600gr) dodati 5 kasika secera i kuvati mleko, zatim dodati zumanca sa secerom i kuvati kao puding. U topao fil dodati krupno iseckane bademe (200 gr) Umutiti ½ putera (125gr) i ½ margarina  i u to dodati fil. Umutiti slatku pavlaku i sjediniti sa filom.
Filovati: kora, fil...
Sačuvana


Daniella
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 1500


Beograd


« Odgovor #23 poslato: Март 02, 2011, 12:40:51 »

Evo i obecanog recepta od vocne torte (Pepa Prase):

ВОЋНА ТОРТА

КОРЕ: 3 х 4 беланца умутити са 4 кашике шећера, 1 жуманце и 1 кесица пудинга од ваниле.

ФИЛ: 1л кашастог сока од кајсијe прокувати са 150г пудинга од ваниле. Скувати 12 жуманаца са 12 кашика шећера и мало млека на пари. Умутити 250 гр маргарина и 250 гр путера, па у то додати 200 гр шећера и фил од пудинга и кувана жуманца.
Воће: 1 конзерву ананаса, 1 конзерву брескве и киви.
Филовати: кору, фил, воће, фил, кора....
Одозого може се ставити шлаг (3 кесице), слатку павлаку или фил.
Sačuvana


Maki
moderator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Valjevo
Poruke: 327



« Odgovor #24 poslato: Април 14, 2011, 03:23:45 »

Evo i obecanog recepta od vocne torte (Pepa Prase):

ВОЋНА ТОРТА

КОРЕ: 3 х 4 беланца умутити са 4 кашике шећера, 1 жуманце и 1 кесица пудинга од ваниле.

ФИЛ: 1л кашастог сока од кајсијe прокувати са 150г пудинга од ваниле. Скувати 12 жуманаца са 12 кашика шећера и мало млека на пари. Умутити 250 гр маргарина и 250 гр путера, па у то додати 200 гр шећера и фил од пудинга и кувана жуманца.
Воће: 1 конзерву ананаса, 1 конзерву брескве и киви.
Филовати: кору, фил, воће, фил, кора....
Одозого може се ставити шлаг (3 кесице), слатку павлаку или фил.


Svak kora je 4belanca sa 4secera,jedno zumance i vanil prah puding?umutim i zapecem?
svaka kora ima prasak za puding?
Sačuvana


Daniella
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 1500


Beograd


« Odgovor #25 poslato: Април 14, 2011, 05:21:35 »

Da, svaka kora ima prasak za puding jer nema brasna, oraha niti bilo cega sto se inace stavlja u kore. Srecno.
Sačuvana


Snaev
Full Member
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 162



« Odgovor #26 poslato: Август 15, 2011, 09:20:29 »

Evo jedne brze torte  JOGURT TORTA        1/2l.slatke pavlake,2mala jogurta,20dkg šećera  ,čok.bananice,orasi,žele bombon,suvo grožđe,čokolada.Jogurt umutiti sa šećerom i polako dodati u prethodno umućenu slatku pavlaku.Zatim ubaciti sve ostale sastojke naseckane,količina kolko ima.Dole može da se stavi keks umočen u mleko ili kora od krempite.PRIJATNO!!! #kisic#
Sačuvana

Daniella
Hero Member
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Beograd
Poruke: 1500


Beograd


« Odgovor #27 poslato: Октобар 06, 2011, 08:16:19 »

Evo recepta za Vasinu tortu (ako ga nemate) koji sam pravila sestri za rodjendan pre neki dan.
Ovo je recept za malu, okruglu tortu.

VASINA TORTA

KORA: 5 belanca umutiti sa 5 kašika šećera, 5 žumanca, 15 kašika mlevenih oraha i 1 kašikom brašna.

FIL: 150 gr mleka i 6 kašika šećera prokuvati. Mlekom popariti mlevene orahe (250-300 gr) i u to  dodati, 4 žumanca i 6 štangli čokolade.
Umutiti 150 gr putera i 50 gr margarina, sa 4 kašike prah šećera, pa dodavati sok od 2 pomorandže (sve umutiti mikserom). U to dodavati fil od mleka, oraha i cokolade.
Koru natopiti sa sokom od 1 pomorandže pa filovati filom i odozgo staviti 2 šlaga ili slatku pavlaku.
Sačuvana


Yuli
Sr. Member
****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Prijedor
Poruke: 265


Obožavam prirodu, druženje, poeziju, muziku...


« Odgovor #28 poslato: Октобар 15, 2011, 08:36:02 »

Lolita, da li imaš ovaj recept, ako nije probaj.  #kisic#

Sastojci:

    * 4 jaja
    * 1/2 l mleka
    * 3-4 kašike nes kafe
    * 8 kašika šećera
    * 40 piškota
    * 500 gr. Mascarpone sira
    * malo ruma

Kakao koji služi za dekoraciju

Belance penasto umutiti sa 4 kašike šećera. U drugoj činiji umutiti isto tako 4 žumanca sa 4 kašike šećera.

U žumance dodati mascarpone sir, umutiti, a zatim u to dodati belance i promešati da se ravnomerno sjedini.
Način pripreme:

Nescafe rastopiti u toplom mleku, dodati rum i onda piškote umakati ali toliko da se ne raspadnu, već umereno. Ređati red piškota red krema odnosno fila.

Završiti sa filom koji dekorišemo sa kakaom, a zatim ga staviti u frižider. Poželjno je da odstoji jedan dan u frižideru.

 :kul: #kisic#
Sačuvana

Maki
moderator
*****
Van mreže Van mreže

Lokacija: Valjevo
Poruke: 327



« Odgovor #29 poslato: Октобар 15, 2011, 04:01:26 »

Nisam u toku ....koji je naziv kolaca?
Sačuvana


Stranice: [1] 2 3 4   Idi gore
  Štampaj  
 
Prebaci se na:  

Forum Cvecara Cvjecara Ema SarajevoBelgrade Gift Baskets Rukotvorine Iza Duge
Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.19 | SMF © 2006-2011, Simple Machines | Srpski prevod: www.tnenad.net
Theme by hhy89
Ispravan XHTML 1.0! Ispravan CSS!
Stranica je napravljena za 0.198 sekundi sa 24 upita.